23.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Γκρίφιν στο Basketa: «Έχουμε το μομέντουμ και δεν πρέπει να το χάσουμε»

Το δρόμο της δείχνει να έχει βρει η ΑΕΚ, που μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες μετά το κακό φετινό ξεκίνημά της και τις δύο ήττες της στην πρεμιέρα της στην Basket League και το Basketball Champions League.

Η «Ένωση» έχει αφήσει πίσω της τις εμφανίσεις της απέναντι στο Περιστέρι και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και βαδίζει, πλέον, σε νέα… μονοπάτια. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος δοκιμάζεται στο «Δημήτρης Τόφαλος», κόντρα στον Προμηθέα Πατρών (27/10, 18.00), και θέλει να προσθέσει ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό της, ώστε να αποδείξει πως έχει βρει τα σωστά πατήματα. Ο Μάλκολμ Γκρίφιν, μιλώντας στο Basketa.gr, ευχήθηκε να αγωνιστούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα έχοντας στο πλευρό τους και τον έκτο παίκτη τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο κόσμος μάς δίνει ενέργεια. Μας βοηθάει πολύ, για να καταφέρνουμε να κερδίζουμε όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίζουμε. Το έχω πει πολλές φορές πως οι παίκτες είναι πάντα έξι. Απογοητεύσαμε τους φιλάθλους μας στο πρώτο παιχνίδι μας στο ΟΑΚΑ, με την ήττα μας στο BCL, αλλά στόχος όλων στην ομάδα είναι να μην τους απογοητεύσουμε ξανά στο μέλλον. Ελπίζω να έρθουν και στην Πάτρα και να μας υποστηρίξουν, όπως έχουν κάνει και σε άλλα εκτός έδρας ματς. Θέλουμε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι μας να είναι σαν να παίζουμε στο "σπίτι" μας».

Οι Αχαιοί δεν είναι εύκολος αντίπαλος κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο 27χρονος γκαρντ, καθώς όπως πρόσθεσε: «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Να παίξουμε καλά και ομαδικά κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Χρειάζονται συγκέντρωση και σοβαρότητα. Να συνεχίσουμε όπως με την Μπάμπεργκ, έχουμε το μομέντουμ και δεν πρέπει να το χάσουμε. Έχουμε πολλά παιχνίδια να δώσουμε ακόμα, ίσως περισσότερα από σαράντα, κι έχουμε παίξει μόνο έξι. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να δείχνουμε βελτιωμένοι σε κάθε αναμέτρησή μας. Δουλεύουμε σκληρά, καθημερινά, δεν έχουν σημασία τα παιχνίδια που χάσαμε, σημασία έχει να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι, παιχνίδι το παιχνίδι».

Συγκέντρωση έδειξαν οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι και στο τελευταίο παιχνίδι τους, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων απέναντι στο γερμανικό συγκρότημα, φθάνοντας στην επικράτηση με καλή εμφάνιση. Ο Αμερικανός εξήγησε πως έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος: «Ο κόουτς ήθελε το καλύτερο από εμάς, γνωρίζοντας τις δυνατότητές μας, και μας ζήτησε να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την τελευταία περίοδο. Χάσαμε κάποια παιχνίδια, αλλά κόντρα στην Μπάμπεργκ μείναμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι μέχρι τέλους. Παίξαμε ομαδικά, παλέψαμε σκληρά στην άμυνα και κερδίσαμε».

https://www.youtube.com/watch?v=opqwhwESsHs

Ο ίδιος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για την ΑΕΚ, βάσει αξιολόγησης, γεγονός όμως που δεν τον απασχολεί. «Θέλω να κερδίζω, δεν με ενδιαφέρει η στατιστική. Εάν χάσουμε ένα παιχνίδι, αυτό είναι πρόβλημα, συνεπώς δεν έχει καμία σημασία η απόδοσή μου. Θεωρώ πως και στο τελευταίο παιχνίδι και σε άλλα, προηγούμενα, έπαιξα καλά στην άμυνα κι ας μην μπήκαν κάποια σουτ. Η απόδοση δεν εξαρτάται, αποκλειστικά, από το σκοράρισμα. Είμαστε σπουδαία ομάδα, υπάρχουν άλλοι έντεκα συμπαίκτες σε κάθε αγώνα, που στηρίζουν την ομάδα και εσένα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η νίκη».

https://www.youtube.com/watch?v=a3Kxl5wv3Ko

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν αγωνίζεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του στη χώρα μας, μετά την παρουσία του τη σεζόν 2017-2018 στον Κολοσσό Ρόδου, όμως για πρώτη φορά μένει μόνιμα στην Αθήνα. Οι εντυπώσεις του από την ελληνική πρωτεύουσα είναι οι καλύτερες, όπως συμπλήρωσε άλλωστε: «Είναι σπουδαία εδώ. Ερχόμουν και πέρυσι, αρκετές φορές. Έχω την οικογένειά μου εδώ, έχω πολλούς κολλητούς φίλους, με κάνουν και αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου, εδώ στην Αθήνα. Είναι όλα υπέροχα».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ