21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρκούδα… αλέγρα στα Κανάρια!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διέθετε πολύ περισσότερες και ποιοτικές λύσεις από την Γκραν Κανάρια και, παρότι έπαιζε επί της ουσίας σε δικό της ενθουσιώδη ρυθμό, κατάφερε να «καθαρίσει» στο τέλος και να πάρει το «διπλό» με 106-91, με τους Νάντο Ντε Κολό και Κόρι Χίγκινς να κάνουν επίδειξη στα τελευταία πέντε λεπτά, όταν η ομάδα τους μέχρι τότε είχε πασχίσει αρκετά, απέναντι σε ένα μαχητικό αντίπαλο.

Το παιχνίδι

Τα πρώτα 3.5 λεπτά είχαν μία... υπερηχητική Γκραν Κανάρια με τους Στρόμπερι-Έβανς να οδηγούν στο +9 (16-7), σε μια απόσταση που άρχισε να μειώνεται, όταν Σέρχιο και Χάινς έκαναν την εμφάνισή τους (22-19 στο 7'), με τον Πίτερς λίγο αργότερα να ισοφαρίζει σε 24-24, αλλά τη δράση του Μπάλβιν να είναι σημαντική, για να μείνουν οι Ισπανοί στο «τιμόνι» (29-26).

Στρόμπερι και Χάνα επανήλθαν να τον στηρίξουν και το +9 ήταν και πάλι γεγονός για τους γηπεδούχους στα μέσα της δεύτερης περιόδου (48-39), με την άμυνα της ΤΣΣΚΑ να προβληματίζει τα μάλα. Κάπου εκεί... άρχισε να λειτουργεί, ενώ στην επίθεση η συνεργασία Χίγκινς και Χάντερ θα έφερνε τη ρωσική ομάδα κοντά στο σκορ και πάλι, για να μειώσει σε διαφορά τριπόντου για την ανάπαυλα ο πρώτος (55-52).

Ένα 0-5 των Πίτερς και Κλάιμπερν έβαλε την ΤΣΣΚΑ για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (55-57 στο 22'), βρίσκοντας απάντηση με ένα 7-0 με την «υπογραφή» του Στρόμπερι, που έδειχνε πως η «Granca» θα ήταν σκληρό καρύδι (62-57 στο 24'). Σε εκείνο το σημείο, η εντονότερη δράση του Ροντρίγκες, παρά το αντιαθλητικό του φάουλ στον Χάνα, μαζί με τις βοήθειες του Χάινς στον Χάντερ, θα έφερναν ξανά στα ηνία τους παίκτες του Ιτούδη, με τις ισορροπίες πάντως να είναι λεπτές στην έναρξη της τελευταίας περιόδου (77-80). 

Μετά από δυο ανταλλαγές καλαθιών στο πρώτο δίλεπτο του δεκαλέπτου, έπεσε... επιθετική ξηρασία και στις δύο πλευρές για τα επόμενα σχεδόν τρία, με τις λύσεις των Χάντερ-Ντε Κολό να δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ, που στα τελευταία τέσσερα λεπτά μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ πήγαινε προηγούμενη με διαφορά επτά πόντων (84-91). Στη συνέχεια, ένας «βομβαρδισμός» τριπόντων από Χίγκινς και Ντε Κολό την έφεραν σε απόλυτη θέση ισχύος και «κατοστάρα» με 1:54 για το τέλος (90-100), χωρίς να ανησυχήσει στο φινάλε από μια μαχητική Γκραν Κανάρια.

Δεκάλεπτα: 29-26, 55-52, 77-80, 91-106

ΔΙΔΥΜΟ ΘΑΝΑΤΟΥ: Ο Νάντο Ντε Κολό και ο Κόρι Χίγκινς είναι δύο παίκτες, που ξέρουν πώς να κλείνουν παιχνίδια δύσκολα για την ομάδα τους. Ο Γάλλος είχε 22 πόντους, με 5/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/7 βολές, έξι ασίστ και τέσσερα κλεψίματα για τρία λάθη, ενώ ο Αμερικανός πρόσθεσε 17 πόντους, με 4/5 δίποντα και 3/4 τρίποντα. Ποσοστά εξαιρετικά, που δείχνει και την ποιότητά τους, παίρνοντας και τα σουτ που «σκότωσαν» την Γκραν Κανάρια στο τελευταίο πεντάλεπτο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν αφήνεις οκτώ παραπάνω κατοχές στην ΤΣΣΚΑ (εννέα παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ η ΤΣΣΚΑ, ένα λιγότερο λάθος η Γκραν Κανάρια), είναι λογικό να το πληρώσεις, όταν είσαι μια ομάδα με ρόστερ αρκετά λιγότερων λύσεων από τη ρωσική, όπως η Γκραν Κανάρια. Ειδικά, δε, όταν έχει 13/27 τρίποντα, σχεδόν στο 50%, ενώ εσύ μετράς αντίστοιχα 8/24, ήτοι το 1/3.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ