19.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Ο Τελέτοβιτς πρόεδρος

Ο Μίρζα Τελέτοβιτς δεν πρόλαβε καλά καλά να σταματήσει το μπάσκετ και ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της ομοσπονδίας μπάσκετ της Βοσνίας! Η επίσημη παρουσίασή του έγινε τη Δευτέρα 22/10 στο Σεράγεβο και το μπάσκετ της χώρας περιμένει από αυτόν, έναν εκ των καλύτερων παικτών που έχει αναδείξει στην ιστορία του, να το βγάλει από το τέλμα.

Το βοσνιακό μπάσκετ μαστίζεται από μεγάλη οικονομική κρίση και όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του ο Τελέτοβιτς, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, τις οποίες ωστόσο δεν προσδιόρισε, προκειμένου να βελτιώσει την κατάταση και να βοηθήσει τα σωματεία. Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας διαβεβαίωσε επίσης πως θα ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα του προπονητή της Εθνικής ομάδας, μια θέση που χηρεύει μετά την αποχώρηση του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς κι ενά απομένουν άλλα τέσσερα παιχνίδια για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θυμίζουμε ότι ως τον περασμένο Μάρτιο ο Μίρζα Τελέτοβιτς ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στιυς 27 Σεπτεμβρίου. Γίνεται δε το επόμενο μέλος μιας λίστας παλιών παικτών, που μετά το πέρας της καριέρας τους έχουν γίνει πρόεδροι των εθνικών ομοσπονδιών τους, όπως ο Άρβιντας Σαμπόνις στη Λιθουανία, ο Αντρέι Κιριλένκο στη Ρωσία, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς στη Σερβία, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα στην Ισπανία, o Στόγιαν Βράνκοβιτς στην Κροατία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ