19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Πρέπει να ξανακουρδίσουμε την ομάδα”

Πολλά ήταν αυτά που είχε να πει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Προμηθέα Πάτρας στην Θεσσαλονίκη. Η απόκτηση του Μιλένκο Τέπιτς, η παρουσία ή η απουσία των Γκος, Αθηναίου, Πόουπ, Παπαντωνίου μπήκαν στο τραπέζι με τον Έλληνα προπονητή να απαντά στις σχετικές ερωτήσεις:

"Θέλαμε πολύ τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο, του οποίου η αξία είναι αναγνωρισμένη, με καλούς παίκτες και προπονητές. Είχαμε θέσει δύο βασικούς στόχους. Να περιορίσουμε τους πόντους σε αιφνιδιασμό, γιατί ο Προμηθέας τρέχει και να χαμηλώσουμε την επίδοση τους στα επιθετικά ριμπάουντ, γιατί έχει συνήθως κάπου στα 15. Δεχτήκαμε πέντε πόντους από δεύτερες επιθέσεις και 10 στον αιφνιδιασμό, κυρίως από λάθος κατοχές. Στην άμυνα κάναμε τη δουλειά στο “5 εναντίον 5”. Όταν αντιληφθήκαμε την άμυνα προσαρμογής, βρήκαμε λύσεις, βάλαμε σουτ και ανοίξαμε το σκορ για να πάρουμε τη διαφορά. Είχα πει ότι και την Τρίτη που κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ότι αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε σε επίπεδο συγκέντρωσης και ενέργειας".

Σε ότι αφορά την απόκτηση του Μιλένκο Τέπιτς, ο Παπαθεοδώρου τόνισε: “Είναι ένα παιδί που δεν χρειάζεται συστάσεις. Συνειδητοποιημένος και καλός επαγγελματίας. Ξέρουμε τι θα πάρουμε από αυτόν. Θέλαμε έναν αθλητή με τον σωματότυπο του Τέπιτς. Ο Τζόουνς είναι πάνω από δύο μέτρα. Η αγορά είναι περιορισμένη και δεν μπορέσαμε να βρούμε αντίστοιχο παίκτη. Ο Τέπιτς έχει καλά χαρακτηριστικά εκτός της αθλητικότητας. Μας βοήθησε με τις επιλογές του. Δεν φαίνεται πάντα η προσφορά του. Έχει την μπασκετική ποιότητα να αντιληφθεί πράγματα. Θα μας βοηθήσει να έχουμε πιο ορθόδοξο σχήμα στα γκαρντ, να έχουμε μέγεθος και να ελέγχουμε τα ριμπάουντ. Ο Τζόουνς σε 10 μέρες θα είναι μέλος της ομάδας. Τον περιμένουμε. Έδειξε ότι μπορεί να δώσει πράγματα που θέλουμε. Άρα τον περιμένουμε. Το δύσκολο είναι ότι πρέπει να ξανακουρδίσουμε την ομάδα. Δυστυχώς, όπως πέρσι, δεν μας άφησαν οι τραυματισμοί να δουλέψουμε στην προετοιμασία. Ακόμη η ομάδα μαθαίνει να παίζει μαζί. Ο Αθηναίου με τον Γκος έπαιξαν για πρώτη φορά πριν τρεις μέρες. Ο Μορέιρα έλειψε με την Εθνική Ομάδα της χώρας του. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε ταυτότητα, ξέραμε που πηγαίνουμε και θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη λειτουργία μας”.

Σε ότι αφορά την ενέργεια της ομάδας στο παρκέ απάντησε: "Η διάθεση ήταν ακριβώς η ίδια με το ματς με τη Βόννη. Έχει σημασία με ποιον αντίπαλο παίζεις. Η Βόννη είναι μια μικρή Λούντβιχσμπουργκ. Έπαιζε Κυριακή και ήρθε εδώ την Τρίτη σαν να έτρεψε σε φόρμουλα-1. Ήμασταν και μείον δύο παίκτες. Ο Γκάρετ είναι πολύ σημαντικός, μας έλειψαν την Τρίτη όσα μας δίνει. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να προχωρήσει η ομάδα”.

Ο Παπαθεοδώρου δεν χρησιμοποίησε τον Πόουπ, ενώ εκτός δωδεκάδας ήταν ο Νώντας Παπαντωνίου. Ρωτήθηκε και για τα δύο αυτά κι έδωσε απαντήσεις: "Η ομάδα έχει 13 παίκτες, ο Πόουπ δεν χωρούσε να παίξει. Ήταν καταπληκτικός ο Λίνος. Ο Νώντας συνεχίζει, έχει εξαιρετική παρουσία και διάθεση. Είναι κανονικά στην ομάδα μας”.

Όσο για την συνέχεια; "Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Προτιμώ να παίζει όμως με αυτή τη συνέπεια στην ομάδα και ας μην σκοράρουμε 95 πόντους. Αυτή η εμφάνιση δίνει νίκες και η άλλη θέαμα. Προτιμάμε αποτελέσματα που βοηθάνε την ομάδα”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ