25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Ομπράντοβιτς: “Γελάω με όσους λένε ότι η Φενέρ φτιάχνεται με τσεκ επιταγών”

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην "EL PAÍS" όπου δε δίστασε να μιλήσει για όλους και για όλα. Για το γεγονός ότι στα πρώτα τέσσερα χρόνια της προπονητικής του καριέρας κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τρεις διαφορετικές ομάδες (Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης), για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και κατά πόσο αυτό επηρεάζει τη Φενεραμπαχτσέ αλλά και για τη σχέση του με τους παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πολυνίκης προπονητής:

"Από την πρώτη μέρα που έφτασα στην Μπανταλόνα, μου είπαν ότι τους χρωστάω ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Αυτό, δηλαδή, που τους είχα στερήσει με την Παρτίζαν στην Κωνσταντινούπολη! Προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγματα. Επίσης, προσαρμόστηκα αμέσως. Πήγαινα, για παράδειγμα, για δείπνο και όλοι έπιναν μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί. Στην πατρίδα μου, αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί. Μιλάμε για μια διαφορετική κουλτούρα... Στη Γιουγκοσλαβία, όταν έχανα ένα παιχνίδι, δεν τολμούσα να βγω από το σπίτι. Φοβόμουν πως ο κόσμος θα με έβλεπε και θα έλεγε "κοιτάξτε αυτό τον ηλίθιο προπονητή, η ομάδα του έχασε"! Από εκείνα τα χρόνια, άλλαξαν πολλά".

Όταν ρωτήθηκε για την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, ο τεχνικός της Φενέρ όχι μόνο μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την ομάδα του, αλλά δε δίστασε να εκφράσει την ενόχλησή του για όσους λένε ότι η Φενέρ είναι μία ομάδα που χτίστηκε χάρις στο μπάτζετ της: "Δεν είναι καλό για το μπάσκετ που υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία. Ο πρόεδρος μας έχει υποσχεθεί πως το μπάτζετ θα είναι το ίδιο, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν τη Φενέρμπαχτσε ως ένα σοβαρό κλαμπ. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι στο Final Four, έχει παίξει τρεις τελικούς και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Γελάω μόνο με ένα πράγμα: Που λένε στην Ισπανία ότι η Φενέρμπαχτσε δημιουργεί ομάδες βασισμένες σε… επιταγή. Ποιος δεν κάνει προσθήκες με επιταγή; Δεν το κάνει η Ρεάλ; Ποιο είναι το μπάτζετ της Φενέρμπαχτσε; Της ΤΣΣΚΑ; Περισσότερο από της Φενέρ.

Τέλος μίλησε και για τη σχέση που διατηρεί με τους παίκτες του, απαντώντας με απόλυτη ειλικρίνεια: Ο μόνος παίκτης ο οποίος είναι μαζί μου τα τελευταία έξι χρόνια είναι ο Μαχμούτογλου με τον οποίο έχω περισσότερο από στενή σχέση. Από φέτος η Ευρωλίγκα καθιερώνει μικρόφωνα σε "νεκρούς χρόνους". Κανένα πρόβλημα, είμαι όποιος είμαι. Δεν μπορώ να μιλήσω για εσένα και για τον κόσμο που με ακούει από την τηλεόραση. Δεν είναι θέατρο. Μπορεί να πω στους παίκτες ως οδηγία "Παρακαλώ, μπορείτε να κάνετε αυτό..." Μην με προκαλείτε



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ