21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα στοιχεία της πρεμιέρας ΑΕΚ και Προμηθέα

Το Basketball Champions League ξεκινάει την Τετάρτη (10/10) για την ΑΕΚ και τον Προμηθέα Πατρών, με την πρώτη να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και το δεύτερο να φιλοξενείται στο Βέλγιο από την Οστάνδη.

Η «Ένωση» ξεκινάει τη φετινή προσπάθειά της στο BCL ως υπερασπίστρια του περσινού τίτλου, που κατέκτησε στο Φάιναλ Φορ του ΟΑΚΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα πάρει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση το αχαϊκό συγκρότημα. Η FIBA έβαλε στο… μικροσκόπιό της τα δύο ματς, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στη «Sleuyter Arena», παρουσιάζοντας κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Αναλυτικά…

ΟΑΚΑ: ΑΕΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ (19.30, ΕΡΤ2)
ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια του Basketball Champions League και θα πάρει μέρος στη διοργάνωση για τρίτη χρονιά, αντίθετα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της.
Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι η τέταρτη ομάδα από το Ισραήλ που παίρνει μέρος στο BCL.
ΑΕΚ είναι μία από τις τρεις ομάδες που έχουν περισσότερους από 3.000 πόντους στο Basketball Champions League. Συγκεκριμένα, οι παίκτες της σκόραραν 3.084 στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις.
ΑΕΚ είχε κατά μέσο όρο πέρυσι 19,1 βολές, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.
-Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, είχε πέρυσι συνολικά 482 πόντους. Πρόκειται για τον παίκτη που είχε τους περισσότερους πόντους πέρυσι από όσους θα αγωνιστούν φέτος στο BCL.

«Sleuyter Arena»: Οστάνδη-Προμηθέας Πατρών (21.30, Novasports 1HD)
Οστάνδη θα πάρει μέρος για τρίτη χρονιά στο BCL. Τις προηγούμενες δύο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16» και συνέχισε στο FIBA Europe Cup.
Προμηθέας Πατρών θα κάνει το ντεμπούτο του στο Basketball Champions League, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρόκειται για την τέταρτη ελληνική ομάδα που συμμετέχει στο BCL.
-Οι Βέλγοι τέθηκαν πέρυσι δύο φορές αντιμέτωποι με ελληνική ομάδα, τον Άρη, και τον κέρδισαν τόσο εντός έδρας όσο και στο Αλεξάνδρειο.
Οστάνδη είχε πέρυσι κατά μέσο όρο 55,1 σουτ εντός παιδιάς. Πρόκειται για το μικρότερο αριθμό όλων των συμμετεχόντων στο Basketball Champions League 2017-2018.
-Ο νέος φόργουορντ της Οστάνδης, Νεμάνια Ντζούρισιτς, είχε πέρυσι κατά μέσο όρο 6,6 ριμπάουντ με τη Βόννη. Είχε, δηλαδή, τα περισσότερα ριμπάουντ από κάθε άλλον συμπαίκτη του στο γερμανικό συγκρότημα.
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ