27 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Μπάνκι: «Μεγάλο βάρος στους ώμους μας» (pics)

Νέα σεζόν, νέες προκλήσεις για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» πραγματοποίησε στο ΟΑΚΑ την επίσημη Media Day της, με το Λούκα Μπάνκι να εξηγεί πως δεν αισθάνεται πίεση, ίσα ίσα που του δίνεται η ευκαιρία να αποδείξει την αξία του.

Ο Ιταλός προπονητής, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στην ανοιχτή προπόνηση της Δευτέρας (01/10) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αναφέρθηκε αρχικά στην καινούρια χρονιά και τους στόχους τους: «Φυσικά, πρόκειται για μια ομάδα αρκετά καινούρια, με νέο προπονητή. Ωστόσο, έχουμε αρκετούς παίκτες που βρίσκονταν και τα προηγούμενα χρόνια και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε την πνευματική νοοτροπία και τη στάση τους για να αποδείξουμε στον καθένα το στιλ της ομάδας. Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις, στο Κύπελλο και το BCL, στα οποία είμαστε και κάτοχοι του τροπαίου, καθώς και στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μεγάλο βάρος στους ώμους μας, αλλά είναι μια πρόκληση».

Οι δύο τίτλοι που κατέκτησαν πέρυσι οι «κιτρινόμαυροι», στο Κύπελλο Ελλάδας και το Basketball Champions League, δεν του δημιουργούν έξτρα άγχος, όπως άλλωστε συμπλήρωσε: «Ξέρουμε τι έκανε η ΑΕΚ πέρυσι, δεν νιώθουμε καθόλου πίεση, αλλά την πρόκληση. Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε την περασμένη σεζόν, αλλά θα κινηθούμε με νέα κριτήρια. Είναι μια νέα σεζόν, μια καινούρια εμπειρία. Στόχος μας είναι μετά την κατάκτηση των τροπαίων να καθιερώσουμε σταθερότητα και διαχείριση στην ομάδα. Να αρχίσουμε να δουλεύουμε για να έχουμε νέες επιτυχίες στο μέλλον».

Ρωτήθηκε και για το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, το οποίο είναι μονοετούς διάρκειας. Απέφυγε να απαντήσει ο 53χρονος τεχνικός, τονίζοντας σχετικά: «Για τους παίκτες και τους προπονητές καλύτερο είναι να μη μιλούν για τα συμβόλαια. Κάθε χρόνο τα πάντα αλλάζουν γρήγορα, το ρόστερ, οι παίκτες, o προπονητής. Τώρα, εξαιτίας αυτού πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας να παρουσιαστούμε καλοί όσο πιο σύντομα γίνεται. Θα δούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν πόσο μακριά θα είναι η χρονιά και πόσο θα κρατήσει η περιπέτειά μας. Είναι μια ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Το παρκέ και τα αποτελέσματα κρίνουν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ