21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Α’ ΕΣΚΑ κάνει τζάμπολ και το basketa.gr σας την παρουσιάζει

Το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ κάνει σήμερα (1/10) τζάμπολ, και το basketa.gr σας ετοίμασε ένα αφιέρωμα παρουσιάζοντας σας όλους τους μονομάχους που ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

To Telesport.gr θα καλύψει διαδικτυακά το πρωτάθλημα, έχοντας ως σημερινή μετάδοση το παιχνίδι της ΦΕΑ με τον Άρη Πετρούπολης, ενώ σημαντική βοήθεια στο αφιέρωμα μας έδωσε ο Θοδωρής Βαρυπάτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας :

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΗΜ ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΟΜΑΔΑ 1 ΟΜΑΔΑ 2 ΣΚΟΡ  
ΔΕ 01/10/2018 21:00 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΣ ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 0 - 0  
ΔΕ 01/10/2018 21:00 ΑΓ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ 0 - 0  
ΔΕ 01/10/2018 21:00 Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΛ. ΕΣΚΔ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 0 - 0  
ΔΕ 01/10/2018 21:15 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΛ. ΦΕΑ Ν.Φ.- Ν.Χ. ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 0 - 0  
ΔΕ 01/10/2018 21:30 ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΛ. ΑΓΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΑΓ.ΒΑΡΒ. ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 0 - 0  
ΔΕ 01/10/2018 21:30 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ 0 - 0  
ΔΕ 01/10/2018 21:30 ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΛ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΟΝΨ ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 0 - 0

 

ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Μετά από αρκετά χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες, η Νίκη Αμαρουσίου επέστρεψε στην Α' ΕΣΚΑ, έχοντας ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα που ξεκινάει σήμερα (1/10). Το σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1991 και αγωνίζεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς (2ο Λύκειο Αμαρουσίου) , πήρε την άνοδο για την Γ' Εθνική τη σεζόν 2011-2012 ενώ τη σεζόν 2014-2015 είχε την καλύτερη στιγμή της αγωνιζόμενη στην Β' Εθνική. Αναφορικά με την φετινή σεζόν, προπονητής ανέλαβε ο Κώστας Οικονομάκης, με τη Νίκη να κρατάει στο δυναμικό της τους παλιούς (αδέλφια Τσέκενη, Κοντογιάννης και Κυπριτζόγλου), και να προσθέτει τους πολύπειρους Μπαζιώτη (Άρης Πετρούπολης) και Βογιατζή (Αμύντα). Επίσης αποκτήθηκαν οι Ζέρβας (Αχαρνής), ο αειθαλής ψηλός Φρίμας (ΑΟΚ Χαλανδρίου), ο ανερχόμενος Τσούπρος (Ηλυσιακός) και ο πολλά υποσχόμενος νεαρός φόργουορντ, Νικολακάκος, που προέρχεται από το εφηβικό του Παναθηναϊκού. Όπως γίνεται αντιληπτό στόχος είναι ο πρωταθλητισμός.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Η Νέα Ιωνία βίωσε ένα σκληρό υποβιβασμό την σεζόν που μας πέρασε, χάνοντας ουσιαστικά δυο τελικούς στο φινάλε, και δε αυτόν στο μπαράζ από την Παναγίτσα στο κλειστό της Ελευσίνας. Ωστόσο, η διοίκηση της έχοντας κάνει δυο ακόμη φορές τον δρόμο της ανόδου, δημιούργησε μια ομάδα με στόχο την άνοδο. Προπονητής ανέλαβε ο Νίκος Χατζηπανυγήρης, ο οποίος οδήγησε την σεζόν που μας άφησε στην άνοδο τον Ιωνικό ΝΦ, ενώ από την περσινή σεζόν παρέμειναν μόνο οι Καρτέρης, Χ.Λίτσος και Μαυρίδης. Στο ρόστερ προστέθηκε η ηγετική παρουσία του Τρικαλιώτη (Αργοναύτης Ραφήνας) ενώ αποκτήθηκαν οι Εμίρης (Διαγόρας Δρυοπιδέων), Σιώμος (Αργοναύτης Ραφήνας), Π.Νιφόρας (Πεντέλη) και Γ.Νιφόρας (Τυφώνας).

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

O Άρης Πετρούοπολης μέσα σε δυο χρονιές και τις δυο όψεις του νομίσματος, και από μια εξαιρετική σεζόν και παραμονή στην Γ' Εθνική, βίωσε πολλά διοικητικά προβλήματα την περσινή σεζόν. Ωστόσο, παρά τους απαισιόδοξους οιωνούς όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά κατάφερε να παίξει και όμορφο μπάσκετ, με αποτέλεσμα αρκετοί αθλητές του να είναι περιζήτητοι. Την φετινή σεζόν, θέλει αρχικά να μην μπλέξει σε περιπέτειες και ψάχνει ένα καλό πλασάρισμα, Από την ομάδα ξεχωρίζουν οι έμπειροι Τασούλας - Βοϊδήλος (Θεμιστοκλής Αιγάλεω), Βεντούρης - Παπαδόπουλος (Φίλιππος Περιστερίου), Αναγωνστόπουλος (ΑΕΚ Περιστερίου) και Μουζάκης (Παλατιανή), Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του ταλαντούχου Μπιμπούδη που προέρχεται από το εφηβικό του Περιστερίου και πέρυσι αγωνίστηκε στην Β' Εθνική με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Προπονητής παρέμεινε ο Ηλίας Αρχιμανδρίτης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο Απόλλων μετά από μια πορεία που τον έφερε ως και την Β' Εθνική, επέστρεψε στην Α' ΕΣΚΑ έχοντας ως στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη πορεία. Προπονητής παρέμεινε ο Χρήστος Ασημακόπουλος, ενώ σημαντική θεωρείται η παραμονή του έμπειρου γκαρντ, Οικονομάκη. Μεταγραφή της πρώτης γραμμής θεωρείται ο σέντερ Μουρίκης (Παπάγου) ενώ αποκτήθηκαν οι Υφαντόπουλος (ΟΦΗ), Ν.Μακρής (Γαλάτσι), Κεφαλάς, Φράγκος (Τρίτων) και Γερονίκος (Παγκράτι). Σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχουν και οι νεαροί Γάτος, Λαμπράκης, Δαουτάκος και Καλπάκης.

ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Για δεύτερη σεζόν θα συνεχίσει στον πάγκο του ΑΟΚ Χαλανδρίου ο Γιάννης Στεφανάκης, με την ομάδα των βορείων προαστίων να έχει εξελιχθεί σε μόνιμη και σταθερή δύναμη της κατηγορίας, έχοντας αρκετές παρουσίες στα πλέι οφς ανόδου. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και φέτος, έχοντας ως σταθερό κορμό τους Κονδύλη, Δημητριάδη, Μορφονιό, Πουλή, Αμπελά και Αρσενίδη, που εγγυώνται συνοχή και χημεία. Αποκτήθηκαν οι έμπειροι Βαρσάμος και Μακρής (Ηλυσιακός) ο νεαρός φόργουορντ Οκούνγκμποουα (Πανελλήνιος), ενώ παρέμεινε και ο νεαρός σέντερ Αυδής.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Η Ηλιούπολη αποτελεί μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, η οποία ωστόσο έχει αρκετά χρόνια να βρεθεί στις Εθνικές κατηγορίες. Το τμήμα μπάσκετ ιδρύθηκε το 1973 και μετράει ένα πρωτάθλημα Α' ΕΣΚΑ την περίοδο 1988-89,, ενώ κορυφαία της στιγμή ήταν το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής την σεζόν 1994-1995, και η συμμετοχή στην Β' Εθνική την ερχόμενη σεζόν, με κορυφαίο αθλητή τον Αντώνη Ασημακόπουλο. Από το 2009 ως και σήμερα αγωνίζεται στην ΕΣΚΑ, ενώ το τμήμα ανδρών του Γ.Σ.Η. απορρόφησε το καλοκαίρι του 2009 το αντίστοιχο της Ακαδημίας Ηλιούπολης. Προπονητής της ομάδας είναι πλέον ο Διονύσης Γκιουλέας ο οποίος αντικατέστησε τον Φώτη Καρακώστα. Στο ρόστερ παρέμειναν οι Σπανός, Τσιάκος, Κούκουρας, Κριεκούκης, ενώ την απώλεια του στρατευμένου, Μαντάϊ θα καλύψει ο Καρακώστας, ο οποίος μαζί με τον Βουρλίτη έκαναν τη διαδρομή από τον Μίλωνα στην Ηλιούπολη. Ντόρος έγινε με την απόκτηση του Ιωάννου, αλλά η περίπτωση δεν προχώρησε.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ

Ο Ποσειδώνας θα πορευτεί για ένα ακόμη χρόνο με την φιλοσοφία του Τάκη Ζήβα έχοντας τον μικρότερο μέσο όρο της κατηγορίας. Μια ομάδα που τρέχει και πιέζει, έχοντας ως μοναδικό έμπειρο τον Μπάρμπαρη και αρχηγό τον παλιότερο της ομάδας και μόλις 24 ετών, Δελή, ενώ παρέμειναν οι Δαμίγος και Βουλγαράκης, με το ρόστερ να είναι ανανεωμένο. Αποκτήθηκαν οι Στασινός, Κοκκορόγιαννης, Αποστόλου (Προμηθέας Χαλανδρίου), Στεφανής (ΟΦΗΗ), Βισνιέφσκι (Σπόρτιγκ), Πανταζής (Μελίσσια), Μαυριάς (Ψυχικό) και Οικονομόπουλος (Χαλανδρι).

ΠΕΥΚΗ

Με πρωταγωνιστικές τάσεις εμφανίζεται την φετινή σεζόν η Πεύκη, διαθέτοντας έμπειρους και ιδιαίτερα ποιοτικούς αθλητές, με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο Άρης Καλλιάς έχει την τύχη να διαθέτει παίκτες όπως οι Κωνσταντώνης (Διαγόρας Δρυοπιδέων), Δρικόγιας, Κορρές (ΚΑΠ), Πρίτσος (ΚΑΠ), Φιλιππόπουλος, ενώ δίπλα στον Ανδρουλάκη που παρέμεινε αποκτήθηκαν ο Θάνος Καραθανασόπουλος από τη Νέα Ιωνία, παίκτης με μεγάλη εμπειρία, και ο Δημάκος ο οποίο προέρχεται από πορεία ανόδου με την Μεγαρίδα.

ΦΕΑ

Αν και νεοφώτιστη η ΦΕΑ αποτελεί το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, για να πετύχει μια δεύτερη άνοδο, και επανέλθει στις Εθνικές κατηγορίες. Προπονητής παρέμεινε ο αναμορφωτής της, Αλέξης Καρατζάς, με τον σταθερό κορμό της να παραμένει (Δεληγιάννης, Στεργιάκης, Καραλευθέρης, Μπασέας. Γιαννουλάκος και Ρωμοσιός), ενώ αρκετό θόρυβο έκανε η μεταγραφή του Μιχόπουλου που άφησε την Δάφνη Δαφνίου. Στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ήρθαν οι Στρατομήτρος, Πανουσόπουλος (Ένωση Ίλιου), Πολυχρονόπουλος (Σπόρτιγκ), ενώ μετά την αποχώρηση των Αφαλίδη και Μυστίλογλου ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα η απόκτηση του πολύπειρου σέντερ, Δρακάκη (Παναγίτσα).

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μπορεί ο Φίλιππος Περιστερίου να αποτελέσει την περσινή έκπληξη στον δεύτερο όμιλο της Β' ΕΣΚΑ, με την αντικατάσταση του προπονητή της ανόδου, Γιάννη Αντωνόπουλου με τον Τζίμη Κουστένη να έφερε άνεμο αισιοδοξίας στις τάξεις της νεοφώτιστης ομάδας. Ωστόσο η επιστροφή του έμπειρου Περιστεριώτη τεχνικού δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, με ρόστερ να αποψιλώνεται και τον Φίλιππο να έχει ως μοναδικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Από την ομάδα της ανόδου παρέμεινε ο Παπαϊωάννου, ενώ αποκτήθηκαν οι Μπουγιούρης (Σπόρτιγκ), Βαλληνδρά (Χαλάνδρι) και Αδέλφια Μπούτζη (Νέα Μάκρη).

ΓΑΛΑΤΣΙ

Το Γαλάτσι ακολούθησε την ΦΕΑ στην Α' ΕΣΚΑ, επιστρέφοντας σε αυτή μετά από τρεις σεζόν και κρατώντας τον Μάκη Κουμαρά στον πάγκο του σε όλο αυτό το διάστημα. Ο ΑΟ Γαλατσίου έχει ως στόχο να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες, έχοντας υποβιβαστεί από την Γ' Εθνική την σεζόν 2013-2014, ενώ στα 34 χρόνια ζωής που μετράει το τμήμα δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε μεγαλύτερη κατηγορία. Στην ομάδα παρέμειναν οι Λυμπερόπουλος, Κορκοσούρας, Μπαλαμπάνης, Παπαδόπουλος, Οικονομόπουλος, Μπινετόπολος και Κανελλόπουλος ενώ αποκτήθηκαν οι εξαιρετικοί ψηλοί, Ζευκιλής (Ηλυσιακός) και Θαλλασινός (Άρης Νικαίας). Το λιγότερο που μπορεί να περιμένει είναι η είσοδος στα πλέι οφς. 

ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Ο ΟΚΑ Μεσογείων μετά από δυο συνεχόμενες ανόδους και μια συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ βρίσκεται στην Α' κατηγορία, βιώνοντας την δραματική άνοδο στα γεγονότα που έλαβαν τόπο στο Μαρκόπουλο με τη Νήαρ Ήστ στον τελευταίο αγώνα των πλεί οφς ανόδου. Στην ομάδα παρέμεινε ο προπονητής Νίκος Χασιώτης, ενώ μεγάλο πλήγμα αποτέλεσε η αποχώρηση του Ατζαμόγλου που έφυγε για το εξωτερικό. Φυσικά παρέμεινε όλος ο βασικός κορμός και όντας συμπαγής και καλοδουλεμένη ομάδα έχει την δυναμική να φτάσει αρκετά ψηλά. Παρέμειναν οι Τσίρος, Παπαγιαννάκος, Κεσκινιδης, Βλάχος, Μπαλοπήτος, Γιαννάκης.  Καλούδας, Χατζής και Νάσσου ενώ επέστρεψαν οι Σουλιώτης, Κυριαζής. Αποκτήθηκε ο πολύς καλός σκόρερ Ρουμπέας (Ολυμπιάδα Παπάγου) και αποκτήθηκαν οι Σιδερής (Νίκη Αμαρουσίου) και Πανταζής (Ποσειδώνας).

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ

Ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας αποτελεί ένα από τα σωματεία που δείχνουν τον δρόμο, ότι με την φιλοσοφία των ανθρώπων του υπάρχει και ο άλλος δρόμος προς την επιτυχία. Η ομάδα των Δυτικών προαστίων εκμεταλλεύτηκε την τιμωρία της Νήαρ Ηστ και βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α' ΕΣΚΑ. Ο Πολυνίκης εμφανίστηκε στα παρκέ το 2013 και μέσα σε πέντε χρόνια κατάφερε τον δικό του άθλο, όντας ένα οργανωμένο και νοικοκυρεμένο σωματείο, έτοιμο να ζήσει το όνειρο. Στην θέση του προπονητή παρέμεινε ο Ηλίας Στρατικόπουλος, ένας προπονητής που θήτευσε στο πλάι του Θεόφιλου Μπεκέ σε ΑΓΕ Ζακύνθου και Μανδραϊκό, ενώ παρέμειναν οι Βαμβακίδης, Δουρουντούς, Τσοχονελίτζε, Χιώτης, Πατάτας, Βερβίτας, Μόρφος. Αποκτήθηκε ο Ηλιούπουλος (Νέα Ιωνία) αλλά και οι νεαροί Τσέρσακ (Διαγόρας Δρυοπιδέων), Λίβανος, Δούκας, Θωμόπουλος, Θεοδωρίτσης, χαμηλώνοντας ακόμη περισσότερο το μ.ο ηλικίας της ομάδας.

ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Μετά τον Πολυνίκη, και ο ΓΣ Κηφισιάς ευνοήθηκε από τις καλοκαιρινές καραμπόλες και προβιβάστηκε στην Α΄ΕΣΚΑ. Προπονητής της ομάδας των Βορείων προαστίων παρέμεινε ο Νίκος Μπιλάλης, ενώ έδρα της ομάδας είναι το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ζηρινείου. Η ομάδα των Βορείων προαστίων κράτησε αναλλοίωτη την αγωνιστική της ταυτότητα στηριζόμενη στην καλή προπόνηση, το πολύ τρέξιμο και την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Στο Ζηρίνειο παρέμεινε ο βασικός κορμός (Λαμπρόπουλος, Παναγιώτου, Βογιατζόλου, Πετ.Τριποδάκης, Μπιλάλης, Ζιώγας, Πολύζου) ενώ δεν γνωρίζει αν θα ενισχυθεί με τον Φιλ.Τριποδάκη. Βασικός στόχος η παραμονή.

photo credit : facebook group (Μπει δεν μπει)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ