24.2 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Ζούσμαν… της τελευταίας στιγμής

Η Μακάμπι αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και παρόλο που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα της με τη Χίμκι βρισκόταν πίσω στο σκορ, κατάφερε να νικήσει με 86-82 και να πάρει την τρίτη θέση στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" αφήνοντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τέταρτη. Κι όλα αυτά εν πολλοίς χάρη στον Γιοβέλ Ζούσμαν, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και στο τελευταίο λεπτό έβαλε ένα τρίποντο και έκανε ένα κλέψιμο σφραγίζοντας ουσιαστικά την ανατροπή και τη νίκη της Μακάμπι

Η Χίμκι ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε με 23-13 στο 8' και 27-17 στο 10', έχοντας "ζεστό" χέρι από την περιφέρεια και τον Σβεντ άξονα του παιχνιδιού της. Όμως όταν αυτός βγήκε από την πεντάδα, άρχισαν οι επιθετικές δυσλειτουργίες για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που επιπλέον άρχισε να αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα, ειδικά μέσα στη ρακέτα. Τάιους και Μπλακ έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στη ρακέτα της Χίμκι, με αποτέλεσμα η διαφορά να εξανεμιστεί, ωστόσο η ρωσική ομάδα κατάφερε να διατηρήσει έστω και ισχνό ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου, κυρίως χάρη στην ευστοχία του Κρόκερ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο, με τη Χίμκι να ξεφεύγει με 54-43, ωστόσο η Μακάμπι μάζεψε γρήγορα τη διαφορά με τον Μάικλ Ρολ να είναι πολύ δραστήριος και τον Σκότι Ουίλμπεκιν να βοηθά αρκετά. Παρ΄όλα αυτά δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά, διότι η ομάδα του Μπαρτζώκα ανέκτησε την αυτοκυριαρχία της και άρχισε να χτυπά κι αυτή μέσα στο καλάθι με τον Μίκι.

Στην τελευταία περίοδο η Μακάμπι πλησίασε ξανά σε απόσταση αναπνοής με τον Ρολ να εκτελεί και τη Χίμκι να παίζει κυρίως με τους Ρώσους παίκτες της, όμως όταν επέστρεψαν ο Σβεντ και οι άλλοι βασικοί, έδειξε προς στιγμήν να ξεφεύγει ξανά. Όμως η Μακάμπι ισοφάρισε στο 38' (79-79) κι ένα λεπτό αργότερα ο Ζούσμαν με το τρίποντό του της έδωσε το προβάδισμα (80-82). Αμέσως μετά ο νεαρός έκλεψε από τον Σβεντ κι ο Τάιους έφυγε μόνος του για το κάρφωμα, που έκανε το σκορ 84-80 και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στη Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 43-39, 69-62, 82-86.

Χίμκι (Μπαρτζώκας): Σβεντ 16, Μποστ, Κρόκερ 14, Βιάλτσεφ 2, Ζάιτσεφ 4, Μόνια 2, Γκιλ 9, Γιακούσιν, Ζούμπκοφ 6, Τζένκινς 7 Τόμας 2, Μίκι 20.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σπάχια): Ρέι 4, Ουίλμπεκιν 10, Πάργκο 8, Ρολ 18, Τάιους 23, ΝτιΜπαρτολομέο, Κοέν 6, Μπλαν 11, Ζούσμαν 6.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ