26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ομπράντοβιτς: “Ο Παύλος με βοήθησε και με αγάπησε πολύ”

Τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον μάθαμε καλά τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Τον είχαμε δει χαλαρό και κεφάτο, να αστειεύεται με παίκτες και δημοσιογράφους. Τον είχαμε δει με το "παγωμένο" πρόσωπο του επαγγελματία. Τον είχαμε δει με το γνωστό... μελιτζανί χρώμα του, έξαλλο, να τα ψέλνει στους παίκτες του. Νομίζαμε ότι τον ξέραμε καλά.

Όμως η εικόνα του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ αμέσως μόλις τελείωσε η συγκινητική τελετή που διοργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, μεταξύ των δύο πρώτων αγώνων του τουρνουά που φέρει το όνομα του ιστορικού ηγέτη των "πρασίνων", ήταν πρωτόγνωρη.

Εμφανώς καταβεβλημένος από την φόρτιση των στιγμών, δεν είχε διάθεση για χαμόγελα. Το κεφάλι του σκυμμένο, τα λόγια με δυσκολία έβγαιναν από το στόμα του. Κι όταν του ζητήσαμε να μας μιλήσει για όσα είχε βιώσει λίγο νωρίτερα, να συγκρίνει αυτές τις στιγμές με όσες είχε ζήσει την πρώτη φορά που είχε επιστρέψει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και την υποδοχή που του είχε επιφυλάξει τότε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ένας κόμπος ανέβηκε στο λαιμό του. Έκανε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να μην αφήσει τα δάκρυα να κυλήσουν στα μάγουλά του. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι πολύ ζωντανός μέσα του...

«Οπωσδήποτε ήταν συγκινητικό αυτό που έζησα τότε. Κι όπως βλέπετε, στη ζωή συμβαίνουν πράγματα και έρχονται στιγμές που ζεις ξανά τα ίδια. Τα συναισθήματά μου και σήμερα ήταν παρόμοια. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ νιώθω έντονα συναισθήματα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα χρόνια που πέρασα εδώ. Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Από εκεί και πέρα είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού (κομπιάζει).... Είμαι πολύ συγκινημένος... Να βλέπω όλα αυτά που έγιναν σήμερα, να βλέπω όλον αυτό τον κόσμο να δείχνει την αγάπη του για τον κύριο Παύλο...»

-Κι ο κύριος Θανάσης αναφέρθηκε ειδικά σε σας από μικροφώνου...
«Για μένα ήταν η πιο έντονα φορτισμένη στιγμή της βραδιάς αυτή. Βρέθηκα πολύ κοντά σε αυτή την οικογένεια και θα αισθάνομαι για πάντα ευγνώμων για όλα όσα έκαναν για μένα και το πόσο με βοήθησαν τα 13 χρόνια που έμεινα εδώ...»

-Τι θα σας λείψει περισσότερο από τον Παύλο Γιαννακόπουλο;
«Όλοι γνωρίζουν το έργο του και πόσο σημαντικός ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό. Αυτός δημιούργησε τον Παναθηναϊκό. Χάρη σε εκείνον ήρθαμε όλοι στην ομάδα. Είχα το προνόμιο να συζητήσω πολύ μαζί του όχι μόνο για το μπάσκετ και την ομάδα, αλλά για ένα σωρό άλλα πράγματα που αφορούσαν την ζωή. Τα μαθήματα που πήρα από εκείνον δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Ήταν ένας άνθρωπος που προσπαθούσε να δείξει κατανόηση για τον καθένα από εμάς. Ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές. Και άλλες δύσκολες. Ήταν ο πρόεδρος που ήθελε να μας βοηθήσει όλους. Και εμένα προσωπικά με βοήθησε απίστευτα. Και με αγάπησε επίσης...»

-Η σχέση σας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πώς είναι;
«Βρίσκομαι εδώ μαζί με την ομάδα μου για να πάρουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά και είμαι ευτυχής γι' αυτό. Για μια ακόμα φορά τον ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση, όπως και όλο τον Παναθηναϊκό. Του εύχομαι τα καλύτερα. Και σε εκείνον προσωπικά και στον Παναθηναϊκό».

"Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Σλούκα και το ξέρει"

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στον Κώστα Σλούκα. Έπρεπε κάπως να ελαφρύνει το κλίμα, άλλωστε η θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν ένα από τα αξιοσημείωτα γεγονότα της βραδιάς.

«Πραγματικά με έκανε πολύ χαρούμενο αυτό. Γιατί πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ξέρουν μπάσκετ. Και καταλαβαίνουν ότι πρώτα απ' όλα είναι πολύ καλός άνθρωπος. Όλοι ξέρουν ότι ο Κώστας είναι καλός παίκτης, αλλά πρόκειται και για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα...»

-Ο οποίος βλέπουμε πια ότι έχει αναδειχθεί σε ηγέτη της Φενερμπαχτσέ πάνω στο παρκέ...
«Χαίρομαι πολύ για τον Κώστα. Παρουσιάζει μεγάλη πρόοδο και όλοι τον παραδέχονται πλέον. Πρώτα απ' όλα γιατί είναι έξυπνο παιδί και καταλαβαίνει ότι για να βρεθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά. Και δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και το ξέρει. Έχει κι αυτός τα σκαμπανεβάσματά του, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας από τους ηγέτες αυτής της ομάδας. Πάντα λέω στους παίκτες μου: "Μην πιστέψετε ότι έχετε όρια". Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα για να μάθουν κάτι καινούργιο και να γίνουν καλύτεροι».

"Δεν ξέρω αν θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας"

Το τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" είναι ένα είδος γενικής πρόβας για τη Φενερμπαχτσέ ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άφησε, πάντως, να εννοηθεί ότι δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που κύλησε η προετοιμασία της ομάδας του.

«Ουσιαστικά έχουμε κάνει όλοι μαζί μόνο μία προπόνηση. Έχουμε παίξει περισσότερα φιλικά απ' ό,τι έχουμε κάνει προπονήσεις. Οπότε καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται χρόνος για να διορθώσουμε όλα όσα πρέπει να διορθώσουμε και να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα όλων των διοργανώσεων. Την άλλη εβδομάδα ξεκινάμε με το Σούπερ Καπ κόντρα στην Εφές, στη συνέχεια ακολουθεί η έναρξη του τουρκικού πρωταθλήματος και τέλος έχουμε την Ευρωλίγκα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

-Θα είναι έτοιμη η ομάδα για το τζάμπολ της Ευρωλίγκας;
«Πραγματικά δεν ξέρω. Είναι αδύνατον να το πούμε. Όπως είπα και προηγουμένως, δεν είναι μόνο η Ευρωλίγκα, αλλά και όλες οι υπόλοιπες διοργανώσεις. Θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα να φτάσουμε στο επίπεδο ετοιμότητας που είναι αναγκαίο για όλες τις διοργανώσεις».

-Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί η φετινή Ευρωλίγκα; Θα είναι ίδιοι οι πρωταγωνιστές ή μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις;
«Δεν ξέρω ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι άλλαξαν τα ρόστερ τους αρκετές ομάδες αλλά για να καταλάβεις ποιες θα είναι αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν ή αυτές που θα αποτελέσουν την έκπληξη, χρειάζεται χρόνος. Παρόλα αυτά όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Αρχικά θέλουν όλες να είναι στην πρώτη οκτάδα της διοργάνωσης. Και σίγουρα προβλέπεται μια πολύ δύσκολη χρονιά. Εμείς θα κάνουμε και φέτος από την πλευρά μας το καλύτερο δυνατόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ