16.3 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Οι ειδικοί… μίλησαν για τους κορυφαίους! (vid)

Η νέα σεζόν του ΝΒΑ πλησιάζει και ήδη ζητούνται συμβουλές από τους ειδικούς του πρωταθλήματος για τους κορυφαίους του 2019, με τους Αζάϊα Τόμας και Στίβεν Σμιθ να τους παρουσιάζουν.

Ε, και πόσο έμεινε πια για να αρχίσουμε πάλι... τα ξενύχτια; Μόνο 24 μέρες! Ούτε ένας μήνας, δηλαδή, για να μπούμε ξανά στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ και να απολαύσουμε τους κορυφαίους του μπάσκετ, σε μια ακόμη χρονιά που προμηνύεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς διάλεξε να κατευθυνθεί προς τη... δυτική πλευρά της όχθης και να παίξει για τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της χρονιάς, λοιπόν, και τα «παζλ» των ομάδων να έχουν λίγο-πολύ ολοκληρωθεί, όλοι ξεκινούν να αναρωτιούνται ποιοι θα είναι αυτοί, που θα ξεχωρίσουν. Μια πρώτη «γεύση» θέλησε να δώσει η λίγκα, κάνοντας την ερώτηση σε δύο σημαντικές προσωπικότητας. Από τη μία ο Αζάϊα Τόμας και από την άλλη ο Στιβ Σμιθ, έδωσαν την άποψή τους, σε ένα διάλογο που δημοσιεύτηκε για λογαριασμό του ίδιου του ΝΒΑ.

Η πρώτη ερώτηση είχε σχέση με τον MVP του 2019, τίτλο που κατέκτησε την περασμένη σεζόν ο Τζέιμς Χάρντεν. Αμφότεροι οι δύο παλαίμαχοι πιστεύουν, ότι θα μείνει στη Δύση, με τον Τόμας να θεωρεί πως τα «όργια» του Κέβιν Ντουράντ με τους Ουόριορς θα συνεχιστούν, ενώ ο Σμιθ πιστεύει πως η αλλαγή δεδομένων που φέρνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στην Καλιφόρνια, θα είναι αρκετή για να του δώσει το μεγάλο βραβείο.

Όσον αφορά τον ρούκι της σεζόν; Ο Κέβιν Νοξ έχει κερδίσει την καρδιά του Αζάϊα Τόμας, μετά τις εμφανίσεις του στη Summer League, τη στιγμή που ο ΝτιΆντρε Έιτον θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σύμφωνα με τον Στιβ Σμιθ. Κανείς από τους δύο, πάντως, δεν ανέφερε το όνομα του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Τζέιλεν Μπράουν συνεχώς εντυπωσιάζει και ο Τόμας τον θεωρεί ως επικρατέστερο για πιο βελτιωμένο παίκτη της χρονιάς. Όταν, όμως, έχουν φύγει από τους Σπερς οι Τόνι Πάρκερ και Μανού Τζινόμπιλι, τότε... ο χώρος ανοίγει για τον Ντιζόουντε Μάρεϊ, όπως ισχυρίζεται ο Σμιθ.

Για τον Αζάϊα Τόμας, ο Καουάι Λέοναρντ είναι ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ, άρα τώρα θα έχει την ευκαιρία με την φανέλα των Ράπτορς να γίνει και κορυφαίος αμυντικός της σεζόν. Για τον Στιβ Σμιθ, ωστόσο, υπάρχει ο εξαιρετικός Άντονι Ντέιβις, που θα συνεχίσει να δείχνει το ταλέντο του... σε όλη του την έκταση.

Αναφορικά με τον προπονητή της χρονιάς, ο Μάικ Μαλόουν θα μπορέσει να συνεχίσει ακόμη καλύτερα ένα επιτυχημένο έργο στους Ντένβερ Νάγκετς, όπως τονίζει ο Αζάϊα Τόμας, περιμένοντας να δούμε ακόμη πιο σπουδαία πράγματα από την ομάδα. Πρέπει να υπολογίζουμε, όμως, και στο πρότζεκτ του Μπραντ Στίβενς για τους Μπόστον Σέλτικς, για τους οποίος ο Στιβ Σμιθ ανέφερε πως θα παίξουν με όλους τους «αστέρες» τους.

Για τον έκτο παίκτη, ο Τόμας αποφάσισε να... πρωτοτυπήσει στην πρόβλεψη, κάνοντας λόγο για βετεράνο που θα αποδείξει με την απόδοσή του, ότι έπρεπε να είναι βασικός. Ποντάρει, εν ολίγοις, σε έναν αδικημένο βετεράνο, όποιος κι αν είναι αυτός, την ώρα που ο Σμιθ βλέπει κορυφαίο στον τομέα αυτόν, τον Τέρι Ροζίερ, που ναι μεν πέρυσι είχε την ευκαιρία να ξεχωρίσει ως βασικός, αλλά φέτος με την επιστροφή του Κάιρι Ίρβινγκ θα περιοριστεί κατά τι ο ρόλος του στους Σέλτικς.

Δείτε εδώ όσα είπαν οι δύο πρώην «αστέρες» για τα βραβεία του 2019...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ