29.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Μπαρτζώκας: “Μας δημιουργούν προβλήματα τα παράθυρα”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Χίμκι και αναφέρθηκε σε όλα. Στα παράθυρα της FIBA, το τουρνουά της Κύπρου, την περίοδο της προετοιμασίας, την ζώνη της ΑΕΚ, τους "μικρούς" και την συνέχεια.

«Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την προετοιμασία τους και τα παράθυρα", τόνισε ο Έλληνας κόουτς της ρώσικης ομάδας για νσ προσθέσει: " Ειλικρινά αυτή η κατάσταση μας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα ακόμα δεν έχουμε κοντά μας τον Σβεντ. Η Εθνική Ρωσίας είχε τρεις εβδομάδες προετοιμασία. Καμιά άλλη εθνική ομάδα δεν είχε τόσο μεγάλη περίοδο για να δουλέψει. Οπότε χάσαμε τους διεθνείς μας παίκτες. Τότε χάσαμε τον Γκουρμπάνοφ από τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Επίσης ο Σβεντ έπρεπε να ταξιδέψει στην Μπαρτσελόνα για θέματα που αφορούν την Ευρωλίγκα. Για εμάς είναι ένα πρόβλημα. Από την άλλη μεριά ο Πράδερ είναι τραυματισμένος και είναι ακόμα εκτός, ο Μποστ ήταν με την Εθνική Βουλγαρίας, ο Μάρκοβιτς δεν είναι ακόμα έτοιμος. Δεν είναι εύκολο να βγάλουμε συμπεράσματα από το τουρνουά της Κύπρου, αλλά μέχρι τώρα μέρα με τη μέρα η ομάδα γίνεται καλύτερη, οι παίκτες μαθαίνουν ο ένας τον άλλον και τη φιλοσοφία μας. Είναι πάντα ίδια διαδικασία. Αυτή την περίοδο προσπαθείς να μάθεις πως λειτουργούν οι παίκτες σου, πως σκέφτονται, πως παίζουν. Πιστεύω πως παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε τους σε τρεις δημιουργούς μας στο τουρνουά της Κύπρου ήμασταν ανταγωνιστικοί, κάτι το οποίο είναι αρκετά σημαντικό».

Σε ότι αφορά το τουρνουά της Κύπρου και τη ζώνη της ΑΕΚ τόνισε:

«Η ΑΕΚ έπαιξε ζώνη σε ολόκληρο το παιχνίδι, κάτι το οποίο τους οδήγησε στην κατάκτηση του τουρνουά. Δεν είναι η προτεραιότητά μας αυτό. Σχετικά με το παιχνίδι με την Μακάμπι, είχαμε προηγηθεί με 17 πόντους αλλά στο τέλος του παιχνιδιού έκλεψαν την μπάλα από τους δημιουργούς μας, και κάπως έτσι χάσαμε. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για τίποτε, γιατί είχαμε το Μαξίμ Τκατσένκο και τον Σλάβα Ζάιτσέφ στη θέση του point guard. Για να πούμε και τα θετικά, έχουμε πολλά πράγματα ακόμα να βελτιώσουμε κάτω οποίο είναι φυσιολογικό. Πρέπει να γίνουμε ομάδα και πρέπει να δούμε ολόκληρη την ομάδα στο παρκέ για να αξιολογήσουμε τις βάσεις μας».

Σημαντική ήταν η περίοδος για τους ξένους που είναι νέα πρόσωπα για την ομάδα, καθώς ήταν μια ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να ενσωματωθούν: "Ο Κρόκερ αμέσως έδειξε πως είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Όσον αφορά τον Μίκεϊ, έχει όλο το μέλλον μπροστά του αλλά ακόμα πρέπει να μάθει πως λειτουργεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ, εννοώ ότι πρέπει να συνηθίσει τις επαφές και την ένταση που έχουν τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Μαθαίνει καθημερινά, είναι έξυπνος και καταλαβαίνει όλο και καλύτερα τι πρέπει να κάνει".

Σημαντική ήταν και η βοήθεια των λεγόμενων "μικρών" που ήταν εκεί για την προετοιμασία, αλλά και για να αρπάξουν όποια ευκαιρία τους δόθηκε: "Ο Τίμα Γιακούσιν έπαιξε πολύ χρόνο. .Ο Μαξ Τκατσένκο είχε τα λεπτά του αλλά δεν είναι νεαρός. Σε αυτή την προετοιμασία οι νεαροί παίκτες μας βοηθούν πάρα πολύ. Επίσης είχαμε τον Καντοσνίκοφ ο όποιος είναι μόλις 17 ετών, είναι κάθε μέρα κοντά μας αλλά πρέπει πολλά να μάθει. Φυσικά έχει τις βάσεις για να παίξει μπάσκετ σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για αυτούς. Φυσικά ο Τίμα (Γιακούσιν) είχε το πλεονέκτημα να είναι όλη την προηγούμενη σεζόν μαζί μας και με την πρώτη ομάδα και τώρα φαίνεται να είναι πιο έτοιμος. Δεν μπορείς να τον συγκρίνεις με τους υπόλοιπους, αλλά ο καθένας κάνει ότι είναι σωστό για να αναπτυχθούν τα πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση".

Όσο για το πώς είναι να παίζει με τις ίδιες ομάδες; "Νομίζω ότι δεν έχει σημασία. Πρώτα απ’ όλα τώρα παίζουμε στην Τουρκία με τρεις τουρκικές ομάδες. Είδαμε και τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι αλλά στο δεύτερο παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικές ομάδες. Όπως επίσης τελείως διαφορετική ομάδα θα είμαστε κι εμείς, όλες οι ομάδες θα έχουν διαφορετικό ρόστερ. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα. Είναι πάντα η ίδια διαδικασία, αλλά είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ