22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ροντλ: «Ολοφάνερα ισχυρότερη η Ελλάδα»

Ο Χένρικ Ροντλ μίλησε για τους αντιπάλους που θα συναντήσει η Εθνική Γερμανίας στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Ο Γερμανός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι σαφώς ισχυρότερη από Εσθονία αλλά και Ισραήλ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του:

«Το Παγκόσμιο κύπελλο έχει αναβαθμιστεί αρκετά με τη μετατροπή του Eurobasket σε διοργάνωση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Για να περάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει πρώτα να προκριθείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να καταλάβεις τη σωστή θέση. Έτσι, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πιο σημαντικό από ποτέ», είπε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας στην ιστοσελίδα της FIBA, προτού μιλήσει για τον όμιλο της ομάδας του στη Β' φάση των προκριματικών και την Εθνική μας ομάδα:

«Η Ελλάδα είναι ολοφάνερα ισχυρότερη. Η Εσθονία και το Ισραήλ διαθέτουν σπουδαίες ομάδες, στο ίδιο επίπεδο με το δικό μας. Νομίζω πως πρέπει να τις νικήσουμε στη χώρα μας. Η Εσθονία δεν διαθέτει τα μεγάλα ονόματα ακόμα, αλλά ξέρει πως να παίξει και είναι επικίνδυνη από μακριά. Πρέπει να τους προσέξουμε. Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι ιδιαιτέρως δύσκολα. Αυτό το πρώτο παιχνίδι στο Ταλίν είναι μία πρόκληση για μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ