18.4 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Ντόντσιτς: Οι ρούκις τον ξέχασαν, ο Νοβίτσκι τον υμνεί

Οι ρούκις τον ξέχασαν στην ψηφοφορία που έκαναν για τους κορυφαίους ανάμεσά τους, αλλά ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήρθε για να... αποκαταστήσει την τάξη. Σε συνέντευξή του στο 105TheFan Radio είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Λούκα Ντόντσιτς. Εκτίμηση που βασίζεται πια και σε όσα έχει δει, καθώς προπονείται πλέν μαζί του στο Ντάλας.

"Ναι είναι εδώ μια εβδομάδα. Προπονείται και δουλεύει πολύ σκληρά κάθε μέρα. Μου αρέσει πραγματικά αυτό που βλέπω. Είναι απίστευτος με την μπάλα για τόσο μεγαλόσωμος γκαρντ, εκπληκτικός στο pick and roll. Η ικανότητά του να βλέπει γήπεδο είναι ήδη απίστευτη! Δεν μπορούσα να πιστέψω τι έβλεπα από έναν 19χρονο παίκτη! Είναι επίσης καλός σουτέρ, όταν έχει το χρόνο να σουτάρει και νομίζω πως θα είναι τέλειος για εμάς για πολύ πολύ καιρό. Δεν θέλω να τον πιέσω. Αλλά το να έρχεσαι από μια άλλη χώρα είναι δύσκολο. Πέρασα το ίδιο πριν 20 χρόνια. Είναι σκληρό. Πρέπει να προσαρμοστείς σε πολλά πράγματα. Εμένα αυτό που πήρε έναν ολόκληρο χρόνο. Και ήταν ένας πραγματικά πολύ δύσκολος χρόνος. Κάνουμε ότι μπορούμε να τον βοηθήσουμε να βελτιωθεί, να το διασκεδάσει και να μάθει, ώστε να δούμε το καλύτερο από τον Λούκα, ελπίζω σε ένα δύο χρόνια από αυτόν. Είναι ένα απίστευτο ταλέντο! Ο τρόπος που βλέπει γήπεδο  και η πάσα του για το ύψος και την ηλικία του είναι κάτι που δεν έχω δει εδώ και 20 χρόνια!"

Όσο για το πιστεύει πως ο Ντόντσιτς είναι καλύτερος από ότι ήταν ο ίδιος στα 19 του, ο Νοβίτσκι δεν δίστασε λεπτό να απαντήσει: "Ω ναι!Εγώ μπορούσα να σουτάρω λίγο, αλλά ποτέ δεν έβλεπα γήπεδο όπως αυτός. Αυτό που φέρνει αυτός στο παιχνίδι, ο τρόπος που διαβάζει ήδη το pick and roll, πράγματα που κάνουν τύποι σαν τον Κρις Πολ... Θα είναι επίσης απολαυστικό να τον βλέπεις, ειδικά με ψηλούς όπως ο Ντε Άντρε (Τζόρνταν) ή ο Ντουάιτ (Πάουελ) να κόβουν προς το καλάθι. Θα είναι ένας παίκτης που ο κόσμος θα θέλει να βλέπει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ