21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπουρούσης: “Αν περάσουμε Ολυμπιακούς, θα πάω!”

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης της Εθνικής Ανδρών με την Γαλλία. Στάθηκε στις δύο νίκες που πρέπει να γίνουν και έδειξε πως βλέπει μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

"Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε μόλις μόνο τέσσερις μέρες στην προετοιμασία Πιστεύω πως χθες έγιναν πολλές αλλαγές , δοκιμάστηκαν πολλά σχήματα, αλλά από εκέι και πέρα έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας. Έχουμε παίξει τουρνουά, προπονήσεις, αγώνες με αυτά τα παιδιά. Έχουν ξεκινήσει όλοι προετοιμασία με τις ομάδες τους, Από εκεί και πέρα γνωριζόμαστε. Έχουμε δύο παιχνίδια με την Σερβία κα Γεωργία και θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά για την πρόκριση με δύο νίκες. Για μένα μετράει πολύ να νικήσουμε την Σερβία, αφού μια νίκη μας οδηγεί σε μεγάλο ποσοστό στο Παγκόσμιο".

Ο Μπουρούσης αναφέρθηκε στον Ντιαό, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση: "Τον γνρίζω από τις μικρές εθνικές ομάδες, είναι αξιοσέβαστος παίκτης και άνθρωπος και έχει πετύχει τα πάντα και στο ΝΒΑ και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κα ότι να πούμε είναι λίγο".

Επιστροφή στην Εθνική Ελλάδας: "Αυτό το 6/6 έγινε με μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά πια και πρέπει να καταφέρουμε να κάνουμε την δουλειά εντός έδρας και μετά να δούμε εκτός, για να έχουμε μια καλή κλήρωση. Προσωπικά, καθε φορά που αγωνίζομαι με την Εθνική Ελλάδας αισθάνομαι άλλη διάθεση και ενέργεια, μεγάλη αγάπη και αυτό μετράει".

Όσο για το μέλλον το δικό του το άμεσο για τα παράθυρα το Νοέμβριο, αλλά και γενικότερα; "Θα είμαι εκεί και τον Νοέμβριο. Να έχουμε υγεία και να έχουμε τελειώσει τη δουλειά στα δύο παιχνίδια και ελπίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα για την πρόκριση μετά το 6/6 του πρώτου γύρου. Θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να βρεθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση. Και μετά υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν περάσουμε και είμαστε καλά θα είμαι εκεί..." Για να προσθέσει γελώντας: "Μπορεί και ως φίλαθλος".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ