21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρίντεζης: «Δεν ξέρω αν θα είναι το τελευταίο τουρνουά»

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν από τους παίκτες της Εθνικής Ανδρών που ξεχώρισαν στον αγώνα προετοιμασίας με το Μαυροβούνιο στο Παρίσι.

«Πάντα είναι δύσκολο να παίξεις όταν έχεις κάνει μόνο δύο προπονήσεις. Η Εθνική Ομάδα βρίσκει τη χημεία της, δεν βγαίνει όπως το θέλουμε αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε τις λίγες μέρες που έχουμε την άμυνα, την επίθεση, να βρούμε τους αυτοματισμούς μας. Ο αγώνας με την Σερβία θα είναι πολύ δύσκολος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Η Ελλάδα μπήκε πιο «χαλαρά» στο παιχνίδι, αλλά βρήκε τον ρυθμό της στη συνέχεια, κάτι που αναγνώρισε ο Πρίντεζης: «Σίγουρα οι αντίπαλοί μας έχουν ένα φιλικό παραπάνω και είναι περισσότερες μέρες μαζί, μπήκαμε λίγο πιο άσχημα. Γενικά με ομάδες τέτοιες και σε τουρνουά λίγων ημερών πρέπει να κάνεις μερικά πράγματα βασικά σωστά: Επιστροφές στην άμυνα, άμυνα, ριμπάουντ. Αν τα κάνεις αυτά σωστά, έχεις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη».

Ο στόχος είναι η βελτίωση όπως τονίζει ο Πρίντεζης, γνωρίζοντας πως «αν νικήσουμε το παιχνίδι με την Σερβία είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μας δώσει πρόκρισης το Παγκόσμιο». Σε μία φάση που δίνουν το «παρών» και οι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα: «Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που μας δίνεται η δυνατότητα να έρθουμε.  Δεν ήταν τόσο εύκολο. Τώρα κάνουμε ένα μικρό μπρέικ από την προετοιμασία και θα προσπαθήσουμε για την Εθνική και για να βρεθούμε περισσότερο, γιατί και το καλοκαίρι δεν θα έχουμε και πάλι πολύ χρόνο μαζί».

Όσο για το αν θα είνα η τελευταία δική του πρόκριση με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, ο Γιώργος Πρίντεζης απάντησε: «Λογικά ναι, αλλά δεν ξέρω... Γενικότερα είμαι πολύ ρεαλιστής και ξέρω πότε θα έρθει η ώρα να σταματήσω. Να φτάσουμε με το καλό στο καλοκαίρι να δούμε πως θα έχει πάει η χρονιά και θα αποφασίσω. Βλέποντας και κάνοντας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ