15.4 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Μανού Τζινόμπιλι, ο «μύθος»… (vids)

Μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ δε θα βρίσκεται πια στα παρκέ, καθώς ο Μανού Τζινόμπιλι ανακοίνωσε την απόσυρσή του, κλείνοντας μια τρομερή καριέρα 23 ετών κι ένα μεγάλο αγωνιστικό κεφάλαιο για τους Σπερς.

16 χρόνια. Τόσο κράτησε η σχέση ανάμεσα στους Σαν Αντόνιο Σπερς και τον αθλητή Μανού Τζινόμπιλι. Μέσα σε αυτά τα χρόνια... αμέτρητες οι διακρίσεις, ομαδικές και ατομικές. Τέσσερα πρωταθλήματα για τα «Σπιρούνια» και δύο φορές συμμετοχή στο All Star Game για τον Αργεντίνο «αστέρα», που μετρούσε κι άλλες επιτυχίες, όπως το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ή η Ευρωλίγκα του 2001 με την Μπολόνια. Πολλοί θα θυμούνται, βέβαια, τη μεγάλη τριάδα με τους Τόνι Πάρκερ και Τιμ Ντάνκαν, σε ένα ρόστερ με «μαέστρο» τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Εκείνοι οι... τρεις «σωματοφύλακες», όμως, δεν υπάρχουν πια στο παρκέ για τους Σπερς. Κι αυτό, γιατί και ο τελευταίος που είχε απομείνει - ο Μανού - αποχαιρέτησε την ενεργό δράση. Ύστερα από 23 χρόνια γεμάτα δόξα, ο σπουδαίος Μανού Τζινόμπιλι ανακοίνωσε το τέλος. Στα 41 του χρόνια και... χωρίς να του έχει λείψει κάτι σε καμία περίπτωση, καθώς και ο ίδιος έδειξε μέσω των social media, την ευγνωμωσύνη του για όσα έζησε.

«Σήμερα (27/8), μέσα σε ένα σωρό από τόσα συναισθήματα, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το μπάσκετ. Τεράστια ευγνωμοσύνη σε όλους (οικογένεια, φίλους, συμπαίκτες, προπονητές, επιτελείο, φιλάθλους) που μπήκαν στη ζωή μου τα τελευταία 23 χρόνια. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Πολύ πιο πέρα από τα πιο μεγάλα μου όνειρα», ήταν το μήνυμά του μέσω Twitter, βάζοντας έτσι το τέλος σε μια καριέρα, που ελάχιστοι έχουν καταφέρει στη θέση του να πραγματοποιήσουν.

Και η κληρονομιά του... κάτι το ανεκτίμητο. Θα μπορούσε, άνετα, να θεωρείται ένας εκ των πιο ξεχωριστών «θρύλων» του αθλήματος. Και η φυσιογνωμία του θα λείψει. Σε όλους μας...

Δείτε ακολούθως μερικές από τις καλύτερες στιγμές του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ