22.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δεν ήθελε ΝΒΑ ο Σβεντ

Ο Αλεξέι Σβεντ βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων του ΝΒΑ, αλλά προτίμησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Χίμκι.

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που ο Ρώσος γκαρντ δέχθηκε προτάσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν κρίθηκαν όμως ικανοποιητικές από την πλευρά του κι έτσι αποφάσισε να συνεχίσει στη γηραιά ήπειρο, για λογαριασμό του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο εκπρόσωπός του Όμπραντ Φίμιτς, μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα «Izvestia», αποκάλυψε: «Κάθε χρόνο δείχνουν ενδιαφέρον για τον Αλεξέι ομάδες του NBA. Φέτος οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς, οι Μέμφις Γκρίζλις, οι Μινεσότα Τίμπεργουλφς και οι Φίνιξ Σανς τον πλησίασαν. Η καλύτερη προσφορά ήταν στα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για το 2018-2019, αλλά δεν μας κάλυψε».

Ο Ρώσος διεθνής αγωνίστηκε στο ΝΒΑ για τρεις σεζόν, από το 2012 έως το 2015, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για να ενταχθεί στη Χίμκι και να εξελιχθεί στον ηγέτη της. Φόρεσε τη φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Φιλαδέλφεια 76ers, Χιούστον Ρόκετς και Νιου Γιορκ Νικς, έχοντας κατά μέσο όρο 7,4π., 2,5 ασίστ και 2 ριμπάουντ ανά συμμετοχή. Το 2017 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ του Eurocup και το 2018 ήταν πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα και μέλος της δεύτερης κορυφαίας πεντάδας. Με τους Μοσχοβίτες είχε, πέρυσι, κατά μέσο όρο 21,8π., 2,6 ριμπάουντ, 5,2 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 34 παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ