22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαλύεται κι άλλη ομάδα στην Τουρκία!

Στις πέντε έχουν φθάσει αισίως οι ομάδες στην Τουρκία που δεν δύναται να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις και, η μία μετά την άλλη, αποχωρούν από τις επίσημες υποχρεώσεις τους τη νέα σεζόν.

Η Τραμπζονσπόρ ήρθε να προστεθεί στη «μαύρη λίστα» της γείτονας χώρας, με τις ομάδες που αποσύρονται από τα πρωταθλήματα της καινούριας αγωνιστικής περιόδου. Μετά τις Γεσιλγκιρεσούν, Εσκισεχίρ, Ουσάκ Σπορτίφ και εσχάτως την Αντάλιασπορ και το συγκρότημα της Τραπεζούντας αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, τόσο μεγάλες που σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρει τη συμμετοχή της από τη Σούπερ Λίγκι.

Η ομάδα βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω χρεών, με την επιβίωσή της να κρέμεται από… μία κλωστή. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της, Ντερία Γιουνάλ, ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα μπορέσουν να πάρουν μέρος την επερχόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία: «Δυσκολευόμαστε να συνεχίσουμε και, αν και στηρίζουμε την Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα εάν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε με τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάμε χρήματα. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με παίκτες και μάνατζερ και δεν θέλουμε να χάσουμε τις ελπίδες μας. Θα επικοινωνήσουμε και με τη FIBA για τα χρέη. Εάν βρούμε λύση, τότε θα συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα».

Η Τραμπζονσπόρ ανέβηκε στην BSL, πρώην TBL, το 2013 κι έπαιξε το 2014-2015 στο EuroChallenge, το 2015-2016 στο Eurocup και το 2017-2018 στο FIBA Europe Cup, ενώ η καλύτερη θέση που έχει να επιδείξει στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι η τέταρτη το 2014. Ιδρύθηκε το 2008 και από το 2011, οπότε άνοιξε της πύλες της, αγωνίζεται στην «Hayri Gur Arena». Πέρυσι έμεινε στη 13η θέση του πρωταθλήματος, γεγονός πάντως που της εξασφάλισε τη σωτηρία της. Πλέον, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα καταφέρει να πάρει μέρος στη Σούπερ Λίγκι, αφού εφόσον δεν μπορέσει να τακτοποιήσει τα οικονομικά της θα αναγκαστεί να βαρέσει κι εκείνη… κανόνι, προσθέτοντας ακόμα ένα πλήγμα στο μπάσκετ της γείτονας χώρας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ