25.7 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Απομακρύνεται ο Τζέιμς

Η ΑΕΚ έχει συμπληρώσει σχεδόν καθ' ολοκληρίαν το ρόστερ της για τη νέα σεζόν, ωστόσο μένει μία ακόμα προσθήκη να γίνει. Και είναι σημαντική, διότι αφορά τον παρτενέρ του Ντούσαν Σάκοτα στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Ο παίκτης αυτός θα είναι ξένος, αλλά μάλλον δεν θα είναι ο Ντελρόι Τζέιμς.

Αρχικά είχε φανεί πως ο Αμερικανός θα ανανέωνε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, δεδομένου ότι είχε υπάρξει μεγάλη σύγκλιση στο οικονομικό, που άγγιζε τα όρια της συμφωνίας. Σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, όμως από τότε συνέβησαν δύο γεγονότα, που άλλαξαν άρδην την εικόνα.

Κατ' αρχάς, ήρθε στα χέρια του Τζέιμς μια πρόταση από την Τουρκία, η οποία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή που του έχει κάνει η ΑΕΚ. Όσο κι αν προτιμά να μείνει στην Ένωση, εντούτοις η διαφορά είναι σημαντική και τον έβαλε σε σκέψεις.

Λίγο πιο μετά η ΑΕΚ απέκτησε τον Χάουαρντ Σαντ-Ρόος, ο οποίος είναι ένα «τριάρι» που μπορεί να παίξει και στο «2». Ως εκ τούτου ο Λούκα Μπάνκι εκτιμά πως χρειάζεται πλέον ένα «τεσσάρι», το οποίο να μπορεί να παίξει και λίγο στο «3», ώστε να επέλθει η απαιτούμενη ισορροπία στο ρόστερ. Έτσι κι αλλιώς προβληματιζόταν με την επιλογή του Τζέιμς, διότι πρόκειται για ένα «τεσσάρι», που πέρυσι έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του ως σέντερ, θέση στην οποία φέτος έχει πληρότητα. Και θα ήθελε ένα διαφορετικού τύπου «τεσσάρι».

Κατόπιν τούτων ο Ντελρόι Τζέιμς βγαίνει σιγά σιγά από το κάδρο και ο Μπάνκι εξακολουθεί να ψάχνει στην αγορά για έναν πάουερ φόργουορντ. Το πρόβλημα είναι πως δυσκολεύεται να εντοπίσει περιπτώσεις παικτών, που να έχουν και τα χαρακτηριστικά που θέλει και προσιτό κασέ. Ας πούμε, ο Οκάρο Ουάιτ, που έμεινε ελεύθερος από τους Καβαλίερς, θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση για την ΑΕΚ, αλλά είναι πολύ ακριβός σε σχέση με τις φετινές οικονομικές δυνατότητές της.

Ο Ιταλός προπονητής, πάντως, δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει το ψάξιμο μέχρι να βρει αυτό που θέλει. Ακόμα κι αν χρειαστεί να αρχίσει η προετοιμασία χωρίς το «τεσσάρι», άλλωστε μόνον αυτός ο παίκτης λείπει, όλη η υπόλοιπη ομάδα είναι έτοιμη. Είναι δηλαδή πιθανό να μπει και ο Σεπτέμβρης πριν γίνει αυτή η μεταγραφή, εκτός κι αν ανατραπούν νωρίτερα τα δεδομένα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ