20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι νέοι, οι παλιοί και ο Σερέλης (pics)

Οκτώ ομάδες άλλαξαν προπονητή εν όψει της νέας Basket League. Άλλες πέντε εμπιστεύτηκαν, και για την καινούρια σεζόν, τον τεχνικό με τον οποίο πορεύθηκαν πέρυσι. Υπάρχει και το Λαύριο, που είναι μία κατηγορία μόνο του!

Με αφορμή την επέκταση της συνεργασίας του συγκροτήματος της Λαυρεωτικής με το Χρήστο Σερέλη, για 15η σεζόν, το Basketa.gr σάς παρουσιάζει τι γίνεται στην άκρη του πάγκου των δεκατεσσάρων ομάδων που θα πάρουν μέρος στο καινούριο πρωτάθλημα. Οι νέοι, οι παλιοί και οι... παλαιοί γνώριμοι. Αναλυτικότερα...

Παναθηναϊκός: Τσάβι Πασκουάλ
Ο 45άχρονος προπονητής ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2016 τον Παναθηναϊκό κι έκτοτε συνεχίζει να τον καθοδηγεί εντός κι εκτός συνόρων.

Ολυμπιακός: Ντέιβιντ Μπλατ
Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός θα είναι ο δεύτερος ξένος προπονητής στη νέα Basket League, παίρνοντας τη… σκυτάλη στον πάγκο του Ολυμπιακού από το Γιάννη Σφαιρόπουλου. Πρώτη φορά στους «ερυθρολεύκους», όχι όμως και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς προηγήθηκε η συνεργασία του με τον Άρη εν έτει 2010.

ΠΑΟΚ: Ηλίας Παπαθεοδώρου
Ο 43χρονος προπονητής βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από πέρυσι.

Προμηθέας Πατρών: Μάκης Γιατράς
Μόλις στη δεύτερη διαδοχική χρονιά του στην Basket League με τον Προμηθέα Πατρών ως πρώτος προπονητής, αλλά βρίσκεται στην ομάδα από το 2013, όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική. Στην πρώτη παρουσία των Αχαιών στη μεγάλη κατηγορία, τη σεζόν 2016-2017, παρέμεινε στις τάξεις της ομάδας ως τζένεραλ μάνατζερ.

 

Λαύριο: Χρήστος Σερέλης
Μια… ζωή «κυανοκίτρινος» ο Λαυριώτης τεχνικός, ετοιμάζεται για τη 15η σεζόν του. Ο Χρήστος Σερέλης ανέλαβε το Λαύριο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2002-2003, όταν εκείνη αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική, και είναι ο μακροβιότερος εν ενεργεία τεχνικός του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Λούκα Μπάνκι
Ο Ιταλός ανέλαβε τα «ηνία» της «Ένωσης», αντί του Ντράγκαν Σάκοτα που τελείωσε την περσινή αγωνιστική περίοδο, έχοντας νωρίτερα μες στη σεζόν αντικαταστήσει το Σωτήρη Μανωλόπουλο. Πρόκειται για τον τρίτο ξένο προπονητή της λίγκας.

Κύμη: Γιάννης Καστρίτης
Στα 36 του, ο Γιάννης Καστρίτης θα συνεχίσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην Κύμη.

Κολοσσός Ρόδου: Νίκος Βετούλας
Ο 44χρονος τεχνικός διαδέχθηκε τον Άρη Λυκογιάννη κι ετοιμάζεται για την πρώτη παρουσία του στην Basket League με τον Κολοσσό Ρόδου.

Άρης: Βαγγέλης Αγγέλου
Για τη δεύτερη σεζόν του με τον Άρη ετοιμάζεται ο 55άχρονος τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι το Μάρτιο τους Θεσσαλονικείς, στη θέση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Βαγγέλης Αγγέλου υπήρξε βοηθός στον Άρη το 2002-2003, επέστρεψε το 2012-2013 ως πρώτος προπονητής και από το 2017 συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάθεται στην άκρη του πάγκου της ομάδας.

Ρέθυμνο: Σταύρος Μυκονιάτης
Ως πρώτος προπονητής θα είναι η πρώτη σεζόν του 47χρονου προπονητή στον πάγκο του Ρεθύμνου, στη θέση του αποχωρήσαντα Νίκου Βετούλα. Ο Σταύρος Μυκονιάτης, πάντως, δεν είναι νέος στο κρητικό συγκρότημα, στο οποίο μετράει εννέα διαδοχικά χρόνια ως βοηθός, ενώ τη σεζόν 2005-2006 φόρεσε τη φανέλα του ως παίκτης, στην Α2. Το 2008-2009 και το 2010 ανέλαβε προσωρινά την ομάδα για κάποιο διάστημα, ως υπηρεσιακός.

Ήφαιστος Λήμνου: Σωτήρης Μανωλόπουλος
Ο Γ.Λ. Φάρος έγινε Ήφαιστος Λήμνου και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πήρε τη… σκυτάλη από το Θανάση Σκουρτόπουλο, ως ο προπονητής που θα καθοδηγήσει την ομάδα στην «παρθενική» παρουσία της στην Basket League.

Πανιώνιος: Θανάσης Σκουρτόπουλος
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν ο προπονητής που τελείωσε την περσινή, περιπετειώδη, χρονιά στον Πανιώνιο. Ο 53χρονος προπονητής ανέλαβε -στη θέση του- τα «ηνία» της ομάδας, στην οποία ξεκίνησε και την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, αλλά αποχώρησε το Νοέμβριο.

Περιστέρι: Αργύρης Πεδουλάκης
Ανέλαβε φέτος το Περιστέρι, στη θέση του Νίκου Καραγιάννη που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην περσινή Α2 και την απευθείας άνοδο. Βέβαια, τα δυτικά προάστια δεν είναι άγνωστα στον 54χρονο τεχνικό, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας ως παίκτης από το 1997 έως το 1986 και τη διετία 1993-1995 και ήταν βοηθός τις σεζόν 1995-1997 και πρώτος προπονητής από το 1997 έως το 2004 και το 2012-2014.

Χολαργός: Άρης Λυκογιάννης
Θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, διαδεχόμενος το Στέργιο Κουφό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ