28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Τιλί: “Έτοιμος για το υψηλότερο δυνατό επίπεδο”

O Κιμ Τιλί επέστρεψε στην Ισπανία και απόψε παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Γκραν Κανάρια. Ο Γάλλος φόργουορντ θα παραμείνει στην Ευρωλίγκα με αυτή τη συμφωνία, μετά από μια χρονιά που ουσιαστικά πέρασε εκτός παρκέ με τους τραυματισμούς του, που δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

Ο Τιλί ευχαρίστησε την Γκραν Κανάρια για την ευκαιρία που του έδωσε και πρόσθεσε: "Πέρασα έναν πολύ δύσκολο χρόνο και έχω μεγάλη δίψα να επιστρέψω στα παρκέ και να τα δώσω όλα για την ομάδα. Έχω την εμπειρία του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά και της Ευρωλίγκας και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, μεταφέροντας αυτά που έχω μάθει".

Όταν ρωτήθηκε για το παιχνίδι του ο Γάλλος απάντησε πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα στην άμυνα: "Στην Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντικό να παίζεις δυνατά στην άμυνα. Στην επίθεση έχω βελτιώσει πολύ το τρίποντο. Είμαι ένας ολοκληρωμένος παίκτης!"

Όπως τόνισε ήταν στόχος του να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο και το ισπανικό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα κατά τη γνώμη του: "Γνωρίζω πολύ καλά την Γκραν Κανάρια, γιατί την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, έχω δώσει πολλές μάχες με τον Εούλις Μπάεζ στο παρκέ. Τώρα θα παλεύουμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού, αυτό το γρήγορο, το τρέξιμο, τα σουτ, το δυνατό παιχνίδι με επαφές. Πάντα ήταν δύσκολο να νικήσεις εδώ. Μου αρέσουν πολλά πράγματα εδώ, όπως το γεγονός ότι ένας βασικός κορμός βρίσκεται χρόνια μαζί. Δεν υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Ξέρουν τη ταυτότητα της ομάδας και οι νέοι παίκτες θα γίνουμε κομμάτι αυτής και κομμάτι αυτής της οικογένειας. Είμαι αυτός ο τύπος παίκτη: Παλεύω, παίζω δυνατά και αυτό μου αρέσει!"

Η αυτοπεποίθηση δεν του λείπει και όπως είπε είναι και σε πολύ καλή κατάσταση: "Έκανα επέμβαση πριν από δυόμιση μήνες. Δουλεύω για να είμαι στο 100% από την αρχή της προετοιμασίας. Δουλεύω σκληρά αυτό το καλοκαίρι για να είμαι πανέτοιμος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα επιστρέψω όντας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο!"

 


 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ