22.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Στην ΤΣΣΚΑ για Ευρωλίγκα ο Πίτερς

Ο Άλεκ Πίτερς δεν κατάφερε να «πιάσει» στο ΝΒΑ κι έτσι αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό, για να ενσωματωθεί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο 23χρονος φόργουορντ επιλέχθηκε στο νούμερο 54 του ντραφτ του 2017 από τους Φοίνιξ Σανς, αλλά αγωνίστηκε σε μόλις είκοσι παιχνίδια τους στο «μαγικό κόσμο», έχοντας κατά μέσο όρο 4,1π. και 1,9 ριμπάουντ σε 11.3’. Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου στους Νόδερν Αριζόνα Σανς, στην G-League, με μ.ό. 17,6π. και 7,1 ριμπάουντ σε τριάντα πέντε συμμετοχές. Αφού δεν κατάφερε να βρει χρόνο και ρόλο στους «ήλιους» και από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος «έψαξε» το μέλλον του στην Ευρώπη και το βρήκε στο συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη, το οποίο τον «έκλεισε» με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος από το γεγονός πως θα γίνω μέλος μιας τόσο καλής και γνωστής ομάδας όπως είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκτιμώ την πεποίθηση του προπονητικού επιτελείου και της διοίκησης, αμφότεροι γνωρίζουν τις δυνατότητές μου και πιστεύουν πως το στιλ παιχνιδιού μου θα ταιριάξει με την ομάδα. Γνωρίζω πού έρχομαι και ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τον τίτλο στην Ευρωλίγκα», ανέφερε ο Αμερικανός αμέσως μετά την ανακοίνωσή του από τους Ρώσους.

«Μιλήσαμε με τον Άλεκ πολλές φορές. Πέραν του ότι θα μπορούσε να λάβει προτάσεις από το ΝΒΑ, ήταν πεπεισμένος και αποφασισμένος να κάνει αυτό το βήμα στην καριέρα του και να έρθει στην ομάδα μας. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει με το πολύ καλό μακρινό σουτ του, το ποστ παιχνίδι του, το court vision του, τον εγωισμό του, την αντίληψή του στην ομαδική άμυνα και τις υπόλοιπες ικανότητές του. Ως νέος παίκτες έχει προφανώς μεγάλες προοπτικές για να βελτιωθεί. Εμείς, οι προπονητές και οι παίκτες, ανυπομονούμε να βοηθήσουμε τον Πίτερς να έχει μια γρήγορη προσαρμογή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πιστεύω ότι ο Άλεκ θα είναι μια καλή προσθήκη για την ομάδα. Η θέλησή του και το ταλέντο του δεν θα βοηθήσουν μόνο την εξέλιξή του, αλλά και την ανάπτυξη της ομάδας», τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ