20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Το μεγάλο στοίχημα του “Μίλου”

Με την παρέλευση της 20ης Ιουλίου (τουλάχιστον με ελληνική ώρα, διότι στις ΗΠΑ η συγκεκριμένη μέρα θα ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες) ουσιαστικά έληξε και τυπικά το θέμα με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που θα μείνει και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς δεν έκαναν χρήση του όρου που τους επέτρεπε να αποκτήσουν τον Σέρβο σέντερ μέχρι τις 20 Ιουλίου, αλλά αυτό ήταν γνωστό και το γνώριζαν και στην "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ από την επικοινωνία με τους ανθρώπους των "Σπιρουνιών", οι οποίοι και είχαν διαβεβαιώσει πως δεν θα πάρουν εφέτος τον Σέρβο σέντερ.
Κάτι που ικανοποίησε και τον Ντέηβιντ Μπλατ που πιστεύει ιδιαίτερα στον παίκτη, όπως άλλωστε και ο Ολυμπιακός που του είχε κάνει επέκταση στο συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Ομως εδώ τίθεται πλέον μια μεγάλη πρόκληση μπροστά στον 24χρονο Σέρβο σέντερ ;

Ποιά είναι αυτή ; Μα να κάνει τους Σάν Αντόνιο Σπέρς να τον θέλουν σαν τρελοί το επόμενο καλοκαίρι !

Κακά τα ψέμματα, η εφετινή χρονιά ήταν ένα (έστω και μικρό) βήμα οπισθοχώρησης για τον ταλαντούχο άσο που την προηγούμενη διετία όχι μόνο είχε σταθερά βήματα ανόδου, αλλά είχε κάνει άλματα όσον αφορά τη βελτίωσή του, δικαιώνοντας τόσο τους αδελφούς Αγγελόπουλους, όσο και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που επέμενε σε αυτόν από την πρώτη στιγμή και συνέχιζε να του δίνει - πολλές - ευκαιρίες ακόμα και όταν δεν πάταγε καλά στα πόδια του. Με την απόδοσή του σταδιακά να ανεβαίνει κατακόρυφα έπαιρνε με την αξία του κάθε λεπτό συμμετοχής και εξελισσόταν σε ένα πολύτιμο εργαλείο κάτω από τη ρακέτα της ομάδσς του.

Όμως την τελευταία σεζόν δεν ήταν καλός, είχε θέματα και τραυματισμών που τον πήγαν πίσω και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να έχει καταλυτική παρουσία ούτε στη διεκδίκηση των ελληνικών τίτλων, αλλά ούτε και στην κρίσιμη σειρά με τη Ζαλγκίρις στα πλέι οφ για μια θέση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Μια σειρά που ουσιαστικά την έχασε λόγω τραυματισμού.

Πλέον έχει την ευκαιρία, να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του, να δουλέψει ακόμα περισσότερο ατομικά και να επιχειρήσει η νέα σεζόν να είναι η χρονιά του. Εχει τεράστιο κίνητρο, τόσο για το ΝΒΑ, όσο και για το γεγονός ότι θα δουλέψει με έναν προπονητή σαν τον Ντέηβιντ Μπλατ που μπορεί να τον βοηθήσει να βελτιωθεί αισθητά. Όμως (σχεδόν) όλα εξαρτώνται από τον ίδιο και θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Εάν τα καταφέρει, πρώτος απ' όλους θα βγει κερδισμένος ο ίδιος.

Πέρυσι είχε μέσους όρους 8,8 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0,6 κλεψίματα, 1,1 λάθη και 0,6 τάπες στην Ευρωλίγκα και 7,2 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0,7 κλεψίματα, 1 λάθος και 1 τάπα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεδομένου ότι ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός του Ολυμπιακού είχε προαναγγείλει με την άφιξή του στην Αθήνα ότι απομένει μια ακόμα μεταγραφική κίνηση (η οποία και έγινε την επομένη με την απόκτηση του Τίμα) το ρόστερ των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε για τη νέα περίοδο, με νέους (πέντε καινούργιες μεταγραφές) και παλαιούς παίκτες.

Ετσι θα έχει τρεις παίκτες σε κάθε θέση, στον "άσο" τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Βαγγέλη Μάντζαρη και Βασίλη Τολιόπουλο. Στα δυάρια τους Βασίλη Σπανούλη, Γιάνις Στρέλνιεκς, και Νίκο Αρσενόπουλο, ενώ τη θέση "3" θα μοιράζονται οι Κώστας Παπανικολάου, Αξέλ Τουπάν και Γιάνις Τίμα. Τεσσάρια θα είναι οι Γιώργος Πρίντεζης, Σάσα Βεζένκοφ και Δημήτρης Αγραβάνης ενώ την φρόντ λάιν θα απαρτίζουν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ζακ ΛεΝτέι και Γιώργος Μπόγρης.

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ