22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

H… νέα κληρονομιά της Κροατίας (pics)

Σε… αποστολή βρίσκεται η Κροατία, που προσπαθεί να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η «Χρβάτσκα» ίδρωσε για να περάσει στο δεύτερο προκριματικό γύρο, στο πλαίσιο του οποίου θα επιχειρήσει να τα πάει πολύ καλύτερα ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην Κίνα. Ο Ίβιτσα Ζούμπατς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αναφέρθηκε στον ξεκάθαρο στόχο τους: «Είμαστε σε αποστολή, θέλουμε να είμαστε μία από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Κίνα το επόμενο καλοκαίρι. Έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο δεύτερο γύρο και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μπορούμε».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει να επιδείξει ουκ ολίγες επιτυχίες στο παρελθόν, μεταξύ άλλων το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. «Τρέφουμε πολύ μεγάλο σεβασμό στην κληρονομιά που άφησαν οι προηγούμενες γενιές και στους παίκτες που πέτυχαν σπουδαία επιτεύγματα για το κροατικό μπάσκετ, όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Ντίνο Ράτζα και ο Τόνι Κούκοτς. Εμπνεόμαστε από αυτούς, αλλά θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Θέλουμε να κερδίζουμε. Προσπαθούμε να "χτίσουμε" τη δική μας παράδοση και να συνεχίσουμε να δείχνουμε στον κόσμο πως η Κροατία είναι πάρα πολύ καλή στο μπάσκετ», συμπλήρωσε ο 21χρονος σέντερ.

Αναφορικά με την παρουσία τους στον πρώτο γύρο των προκριματικών, στον οποίο είχαν απολογισμό τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες, πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας στον επόμενο γύρο των προκριματικών. Ήταν δύσκολη η αποστολή μας, αλλά παίξαμε σαν ομάδα και τα καταφέραμε. Ήταν μεγάλη η ικανοποίηση και η ανακούφιση για όλους μας», ενώ για τη δική του απόδοση εξήγησε: «Είμαι παίκτης που παίζω ομαδικά. Κάνω ακριβώς αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής. Βοηθάω τους συμπαίκτες μου και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Ο διεθνής παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς μίλησε και για την, εν γένει, παρουσία του στην Εθνική Ανδρών. «Μου αρέσει, πραγματικά, να παίζω για την Εθνική, μαζί με τους συμπατριώτες μου. Έχουμε πολύ καλή χημεία ως ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος κάθε φορά που έρχομαι στην Εθνική και λατρεύω να παίζω με αυτά τα παιδιά. Ειλικρινά, ανυπομονώ να φορέσει σύντομα, ξανά, τη φανέλα με το εθνόσημο. Είμαι πολύ υπερήφανος που παίζω πλέον στην "πρώτη" ομάδα, είναι εκπληκτικό το συναίσθημα. Εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα και πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου σε κάθε αγώνα. Η αγάπη και το πάθος για την Εθνική είναι τεράστια από τους φιλάθλους της χώρας. Μου αρέσει πολύ να παίζω σε αυτή την ομάδα, να φοράω την ερυθρόλευκη φανέλα με τη σημαία της Κροατίας στο στήθος και το όνομά μου γραμμένο στην πλάτη. Όλοι παίζουμε ο ένας για τον άλλον, παίζουμε ως "ένας", θέλοντας να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας, ολόκληρο το έθνος. Είμαι νεαρός και ανυπομονώ να δώσω πολλούς αγώνες ακόμα με την Εθνική Ανδρών και να τη βοηθήσω να φθάσει σε επιτυχίες τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο Ίβιτσα Ζούμπατς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ