24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπλατ: “Τυχερός που είμαι στον Ολυμπιακό”

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, με εξαίρεση τα όσα είπε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" δεν έχει κάνει δηλώσεις στα ελληνικά ΜΜΕ. Μίλησε όμως στην ρώσικη "Ιsvestia" για τον Ολυμπιακό, το ΝΒΑ και κάποιες από τις σκέψεις του για τους "ερυθρόλευκους"

"Ήταν σημαντικό για μένα να κοουτσάρω μια ομάδα που παλεύει για τους μεγαλύτερους τίτλους της χρονιάς. Έτσι έχει κυλήσει σχεδόν όλη μου η καριέρα. Ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα από αυτή τη δουλειά στον Ολυμπιακό. Δεν θα κρύψω πως προσπάθησα να βρω δουλειά στο ΝΒΑ, αλλά δεν τα κατάφερα. Μίλησα με τέσσερις ομάδες, αλλά δεν φτάσαμε σε συμφωνία. Δεν στάθηκα τυχερός σε αυτό, όμως είμαι τυχερός που είμαι στον Ολυμπιακό".

Σε ότι αφορά τους στόχους που έχει με τον Ολυμπιακό, τόνισε: "Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι, η Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε χτίζονται πάντα για να κατακτήσουν όλους τους τίτλους. Δεν νομίζω πως έχει νόημα να μιλήσουμε για κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Νομίζω πως θα έχω την ευκαιρία να φτιάξω μία πολύ καλή ομάδα".

Και δεν έμεινε σ' αυτό, καθώς αναφέρθηκε και στην εικόνα που θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2018-19: "Ο Ολυμπιακός έχει μια εξαιρετική βάση Ελλήνων παικτών. Από τους ξένους έμειναν ο Μιλουτίνοφ και ο Στρέλνιεκς. Προσθέσαμε τον Τουπάν και τον Βεζένκοφ (σ.σ. όταν έδωσε τη συνέντευξη δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη ο Τίμα). Θέλουμε να φτιάξουμε μια πιο νεανική ομάδα, γρήγορη που θα παίζει μοντέρνο μπάσκετ και θα έχει σουτέρ που θα μπορούν να απειλήσουν από μακριά, κάτι που πέρυσι κατά τη γνώμη μου δεν είχε. Ήταν σκοπός μας να βρούμε τέτοιους παίκτες".

Από την ρώσικη εφημερίδα δεν ήταν δυνατόν να μην τον ρωτήσουν και για τα σενάρια που ακούστηκαν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Δεν συζήτησα με τον ΤΣΣΚΑ, δεν είχα ποτέ μια κουβέντα με την διοίκηση. Ο Δημήτρης Ιτούδης έμεινε, πότε δεν χρειάστηκε να μιλήσουν μαζί μου. Άκουσα τα σενάρια, αλλά ίσως να έρχονται από ανθρώπους που θα ήθελαν να δουν αυτή την εξέλιξη".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ