21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μετακίνηση που αλλάζει τα δεδομένα

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε τη σωστή για τον ίδιο απόφαση και μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό.

Μόνο εύκολο δεν είναι για ένα νεαρό αθλητή να βρει το κουράγιο και να αφήσει τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό και το αντίστροφο. Είναι οι αντιδράσεις του κόσμου εκείνες που αρκετές φορές τρομάζουν παίκτες οι οποίοι στο τέλος διστάζουν, ενώ μπορεί νωρίτερα να έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα μπορεί κανείς εύκολα να το αναζητήσει στο περσινό καλοκαίρι... Πάμε στα φρέσκα κουλούρια όμως.

Ο 24χρονος φόργουορντ έκανε αυτό που ήταν καλύτερο για τον ίδιο. Όταν κάπου δεν σου δίνουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσεις, τότε θα πας εκεί που σου ξεκαθαρίζουν πόσο σε πιστεύουν με το «καλημέρα» και δεν σε γεμίζουν με υποσχέσεις τύπου: «Μείνε και θα δούμε». Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε ξεκάθαρα στον διεθνή μπασκετμπολίστα ποιος θα είναι ο ρόλος του και πόσο πολύ τον πιστεύει και τον εκτιμά. Την ίδια ώρα η απέναντι πλευρά προσπαθούσε να τον κρατήσει με... μισόλογα.

Κάπως έτσι η μετακίνηση έγινε πολύ πιο απλή. Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός απέχει την τελευταία εξαετία από τα Φάιναλ Φορ, παραμένει το ισχυρότερο brand name στην Ελλάδα σαρώνοντας τους τίτλους. Το κίνητρο για να βοηθήσει τους «πράσινους» να γυρίσουν εκεί που ανήκουν είναι πολύ μεγάλο. Και ο Παπαπέτρου έχει μεγάλα όνειρα. Που δεν χωρούν στον πάγκο μίας ομάδας που -συνήθως- πανηγυρίζει ως επιτυχίες τους χαμένους τελικούς.

Πλέον ο διεθνής άσος έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του σ' ένα «ζεστό» περιβάλλον όπου η σχέση της ομάδας με τον κόσμο είναι εντελώς διαφορετική απ' όσα γνώριζε έως τώρα. Αν θα τα καταφέρει, θα εξαρτηθεί από τον ίδιο...

Όσον αφορά τους πρωταθλητές, εκείνοι έκαναν μία ακόμα κίνηση ουσίας. Ο πρώτος στόχος ήταν η παραμονή του Νικ Καλάθη και ο δεύτερος η απόκτηση του Παπαπέτρου. Αφού τους πέτυχαν αμφότερους πλέον πρέπει να βάλουν κάποιες «πινελιές», κυρίως με παίκτη στη θέση «4» όπου δεδομένα θα είναι κάποιος που θα μπορεί να «πυροβολεί» από μακριά. 

Παράλληλα το «τριφύλλι» ενισχύει τον ελληνικό του κορμό. Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό. Ο Παπαπέτρου έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Στην ηλικία του έχει ήδη αποκτήσει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» έχουν πέρα από το τελευταίο μεταγραφικό τους απόκτημα και τους Καλάθη, -πιθανότατα- Παππά, Θανάση Αντετοκούνμπο, Ντίνο Μήτογλου, Ίαν Βουγιούκα κι από πίσω υπάρχουν οι πιο μικροί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Καλαϊτζάκης. Αν μη τι άλλο δεν τους λες λίγους...

Μέσα σε όλα ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε τον Παπαπέτρου δίχως να χρειαστεί να πληρώσει υπεραξία...

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία κίνηση η οποία αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ κι αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ