21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Τζόουνς “δείχνει” έναν πιο αθλητικό ΠΑΟΚ

Είναι νωρίς, πολύ νωρίς για εκτιμήσεις. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για κάθε ομάδα αφού τα ρόστερ βρίσκονται υπό διαμόρφωση. Για τον Δικέφαλο του Βορρά δημιουργείται, σε πρώτη φάση, η διάθεση για να δημιουργηθεί ένα ρόστερ ακόμη πιο αθλητικό από το περσινό. Προσαρμοσμένο δηλαδή σε μεγαλύτερο βαθμό στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ.

 

Η απόκτηση του Τζαμάλ Τζόουνς είναι μια πρώτη ένδειξη. Όχι ότι ο Λάκι Τζόουνς δεν είναι αθλητικός -το αντίθετο, αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του- όμως ο συνεπίθετος του Τζαμάλ, έχει ένα βασικό προτέρημα. Είναι πολύ ψηλός και αθλητικός για παίκτη που αγωνίζεται στο “2” και στο “3”. Αυτό το στοιχείο επεσήμανε και ο ίδιος όταν κλήθηκε να περιγράψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αυτό ξεχώρισε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ένας παίκτης που με το ύψος και την εκρηκτικότητα του μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις “miss-match”. Αυτά προς το παρόν είναι τα στοιχεία -πέραν βεβαίως των αριθμών του- που τον συνοδεύουν. Έχοντας την “παρακαταθήκη” μια διετίας στην εξαιρετική ανταγωνιστική ιταλική Α2, χαρακτηρίζεται αυτόματα ως ένα πολύ ενδιαφέρον “project”.

 

Η προσθήκη του Τζαμάλ Τζόουνς είναι λοιπόν μια πρώτη ένδειξη ενός ΠΑΟΚ, ακόμη πιο αθλητικού από τον περσινό. Μία από τις βασικότερες αναζητήσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ είναι αυτή στο “4-5”. Ο Δικέφαλος θα κινηθεί για δύο παίκτες στη ρακέτα προκειμένου να πλαισιώσει τους Μαργαρίτη, Χρυσικόπουλο και Καρρά όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει βγει στην αγορά για έναν ελαφρύ ψηλό. Έχοντας στο “βιογραφικό” του τη δουλειά με παίκτες όπως ο Ντάστιν Χογκ και ο Ουσμάν Κρουμπάλι, ο Παπαθεοδώρου είναι δεδομένο -δεν το κρύβει άλλωστε- ότι θέλει στον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου έναν ψηλό με εκρηκτικότητα που θα δίνει ενέργεια στην ομάδα.

 

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή είναι ο Φιλ Γκος. Ένα “ναι” του Αμερικανού θα απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ ενώ στον αντίποδα ένα “όχι” θα βάλει δύσκολα στους ανθρώπους του αγωνιστικού σχεδιασμού του. Δεν βρίσκονται άλλωστε εύκολα στην αγορά παίκτες με τα τεχνικά και κυρίως τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Γκος. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Νίκος Σταυρόπουλος θα επιχειρήσουν να “ψήσουν” τον Αμερικανό στο Λας Βέγκας για το οποίο θα ταξιδέψουν αύριο.

 

Όσο για την αναγκαστική υποχώρηση στο θέμα του Λάκι Τζόουνς, έμοιαζε σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Ο Αμερικανός ήταν η προσωποποίηση του “value for money” για τον φετινό ΠΑΟΚ. Έπαιξε για την ακρίβεια πολύ πάνω από τα χρήματα που πήρε και λογικά απέκτησε υπεραξία την οποία επιχειρεί να εξαργυρώσει. Ο ΠΑΟΚ του έκανε προσφορά με μεγαλύτερες αποδοχές όμως ο παίκτης έχει καλύτερες προσφορές ενώ συν τις άλλοις φαίνεται ότι δεν θα είχε -εφόσον ανανέωνε- πρωταγωνιστικό ρόλο μα έναν πιο βοηθητικό όπως αυτός που είχε στο δεύτερο μισό της σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ