23.4 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Θανάσης Αντετοκούνμπο: “Να παίξω εθνική μαζί με το Γιάννη”

Το όνειρό του να παίξει στην εθνική έχοντας συμπαίκτη τον αδελφό του Γιάννη, εξέφρασε ο Θανάσης Αντετοκούμπο στο περιθώριο της Media Day της Εθνικής Ελλάδας εν' όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2019.

"Θέλω να ελπίζω πως στο επόμενο παράθυρο των προκριματικών αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πως θα μπορούμε να παραβρεθούμε όλοι και θα μπορέσουμε να παλέψουμε για μία θέση στο ρόστερ. Σαφώς και επιθυμώ να παίξω εθνική παρέα με τον Γιάννη και θέλω να πιστεύω πως θα γίνει σύντομα. Έχουμε πολλές απουσίες, είναι πολύ δύσκολο αυτό που γίνεται με τα παράθυρα" τόνισε αρχικά ο διεθνής άσος που ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό με τον τίτλο του πρωταθλητή.

"Ηταν γενικά μια απίστευτη χρονιά για όλη την οικογένεια. Μέσα σε μία εβδομάδα πήραμε το πρωτάθλημα, τελείωσε η σεζόν και ο Κώστας επιλέχθηκε στο ντράφτ του ΝΒΑ. Ακολουθεί τα χνάρια μας και δείχνει πως ό,τι γίνεται δεν του ασκεί πίεση, αλλά βρίσκει κίνητρο. Παράλληλα ο Γιάννης ολοκλήρωσε μια ακόμα εξαιρετική χρονιά. Μακάρι να ήταν εδώ ο μπαμπάς μου και να το έβλεπε όλο αυτό" τόνισε ο άσος του Παναθηναϊκού φανερά συγκινημένος από την απώλεια του πατέρα τους Τσάρλτς νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Οσο για τον ίδιο και σε σχέση με την πρώτη του χρονιά σε τόσο υψηλό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα, τόνισε:

"Σίγουρα δεν βάζω βαθμό. Είναι θέμα υπομονής και να θες να δείξεις κάποια πράγματα, πρέπει να προχωρήσεις σταδιακά και υπομονετικά και να δουλέψεις σκληρά. Όσο δουλεύω σκληρά, θα δείχνω πως μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα και θα εμπνέω εμπιστοσύνη".

Σε ερώτηση για το θα κάνει ο ίδιος για να τον μπερδέψουν με τον αδελφό του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης αποκάλυψε πως αυτό έχει ήδη γίνει χωρίς να κάνει τίποτε !

"Ηδη μιλούσαν στον Γιάννη αυτές τις μέρες κάποιοι σαν να ήμουν εγώ. Νομίζω πως δεν πίστευαν πως ο Γιάννης είναι εδώ και έλεγαν πως μάλλον θα είναι ο Θανάσης. Τον φώναζαν Θανάση. Ο αδελφός μου, μου είπε πως πρέπει να τους έχω ενθουσιάσει πάρα πολύ, γιατί τον μπέρδευαν με εμένα αλλά μάλλον δεν πίστευαν πως είναι εδώ".

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ