22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Θυμίζουν Λέικερς, θέλουν να γίνουν Σπερς

Στο… δρόμο που χάραξαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, όταν κατέκτησαν τρία πρωταθλήματα σε διάρκεια τεσσάρων χρόνων, κινούνται οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Οι «πολεμιστές» απέχουν μόλις μία νίκη από την κατάκτηση του τίτλου και στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Εάν επιβεβαιώσουν την παράδοση, που θέλει την ομάδα που έχει προηγηθεί με 3-0 στους τελικούς να πανηγυρίζει στο φινάλε, τότε θα γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τους «λιμνανθρώπους» που καταφέρνει να πάρει τρία πρωταθλήματα σε διάστημα τεσσάρων ετών. Βέβαια, οι Καλιφορνέζοι τα είχαν πάρει διαδοχικά (2000-2002).

Παράλληλα, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κυνηγούν ακόμα μία ιστορική επίδοση. Να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τους Σαν Αντόνιο Σπερς που πανηγυρίζει τον τίτλο με «sweep», δηλαδή με 4-0. Τα «σπιρούνια» το πέτυχαν εν έτει 2007, έχοντας κι εκείνα αντιπάλους τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και το Λεμπρόν Τζέιμς, στον πρώτο τελικό της καριέρας του. Μάλιστα, τότε προπονητής των εκπροσώπων του Οχάιο ήταν ο Μάικ Μπράουν, νυν βοηθός του Στιβ Κερ στους «πολεμιστές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ