28.8 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΑΕΚ θέλει Πρίφτη!

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν μπαίνει σιγά σιγά στο τραπέζι, με πρώτο θέμα αυτό του προπονητή. Από αυτό θα εξαρτηθούν και πολλά άλλα που αφορούν μεταγραφές και ανανεώσεις παικτών, όποτε είναι λογική η ανάγκη διευθέτησής πρώτο από όλα τα άλλα χρονικά.

Το basketa.gr έχει ενημερώσει πως η ΑΕΚ θα προτιμούσε να μετακινήσει τον Ντράγκαν Σάκοτα σε άλλο πόστο και να αναζητήσει πρώτο προπονητή στην αγορά και με βάση αυτό το σκεπτικό κινείται μέχρι στιγμής. Θα προτιμούσε επίσης Έλληνα προπονητή και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρώτος στην προτίμηση του Μάκη Αγγελόπουλου βρίσκεται ο Δημήτρης Πρίφτης

Μαζί του η ΑΕΚ έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας από πέρυσι, ωστόσο συζητήσεις σοβαρές δεν έγιναν για διάφορους λόγους, βασικότερος εκ των οποίων ήταν η απόφαση του Μάκη Αγγελόπουλου να στηρίξει τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που είχε τελειώσει με επιτυχία την περσινή σεζόν. Ο δίαυλος με τον Πρίφτη, όμως, έμεινε ανοικτός, παρ' όλα αυτά και ενόψει του φετινού καλοκαιριού έχουν προκύψει δύο πολύ μεγάλα εμπόδια:

α) Το συμβόλαιο που έχει ο Έλληνας τεχνικός με την Ούνιξ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (είχε υπογράψει διετές πέρυσι) και το οποίο, σε οικονομικούς όρους, μάλλον δεν μπορεί να το προσεγγίσει η ΑΕΚ. β) Την πολύ καλή σεζόν που έχει κάνει ο Πρίφτης στο Καζάν τόσο στο Eurocup όσο κυρίως στη VTB. Στην κανονική περίοδο έκανε μόνο δύο ήττες (από την ΤΣΣΚΑ), ενώ στα πλέι οφ έχει πλεονέκτημα έδρας και πολύ καλές πιθανότητες να φτάσει ως τον τελικό, άρα και να εξασφαλίσει εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να φύγει από το Καζάν.

Αλλά και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να παίξει στους τελικούς της VTB, το πιθανότερο είναι ότι η Ούνιξ θα τιμήσει το συμβόλαιό της μαζί του, καθώς λέγεται ότι οι άνθρωποί της είναι πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο δουλειάς του.

Συνεπώς οι πιθανότητες να είναι διαθέσιμος ο Δημήτρης Πρίφτης αυτό το καλοκαίρι μοιάζουν πολύ μικρές. Κι αυτό μετατρέπει την περίπτωσή του περισσότερο σε ευσεβή πόθο για την ΑΕΚ.

 

Ο Ηλίας Ζούρος είναι κι αυτός ένας προπονητής που έχει υποστηρικτές μέσα στην ΑΕΚ, όπως έχει ενημερώσει το basketa.gr, αλλά έχει και ανθρώπους που αντιτίθενται στην πρόσληψή του, κάτι που κάνει και τη δική του περίπτωση δύσκολο να προχωρήσει.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του εξετάζουν επίσης την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ φυσικά δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μείνει τελικά ως πρώτος προπονητής ο Ντράγκαν Σάκοτα. Αν δεν προχωρήσουν οι βασικές υποψηφιότητες και αν δεν βρεθεί κάτι άλλο στην αγορά, τότε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος θα ζητήσει από τον Ελληνοσέρβο προπονητή να συνεχίσει. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ