24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

«Σούπερ» Σβεντ ξανά και… ρεβάνς για Μπαρτζώκα! (vid)

Στα ημιτελικά της VTB League βρίσκεται η Χίμκι, η οποία κυριάρχησε και στο Game 3 επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν, με το τελικό 86-73 να αποτελεί αφορμή για πανηγυρισμούς, με την εγγύηση του Αλεξέι Σβεντ και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να «φορτώνει» με «σκούπα» την πρώην ομάδα του.

Με τον Αλεξέι Σβεντ να την παίρνει ξανά... από το χέρι, η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να προκριθεί με 3-0 απέναντι στην φιναλίστ του Eurocup, Λοκομοτίβ Κουμπάν, εκμεταλλευόμενη την έδρα της με 86-73 και περνώντας στην ημιτελική φάση της VTB League. Οι Μοσχοβίτες, συνήλθαν μετά το αρχικό 3-14 των αντιπάλων τους και σύντομα επανήλθαν, με τον Ρώσο «αστέρα» να τους οδηγεί και στην πορεία να καταφέρνουν οι ίδιοι να φέρουν τη διαφορά μέχρι το +16, στα μέσα της τελευταίας περιόδου (78-62).

Κάπως έτσι, μετέτρεψαν ένα ντέρμπι «ζωής και θανάτου» σε... περίπατο, για να πάρουν την πρόκριση με «σκούπα». Ο σπουδαίος Σβεντ, τελείωσε το ματς με 33 πόντους, 7/14 τρίποντα και 10 ασίστ, αποτελώντας αναμφισβήτητα τη μορφή της Χίμκι στο επίτευγμα, που ήρθε με «μπρέικ» στο πρώτο ματς του Κράσνονταρ. Στην αντίπερα όχθη, ο Μπράιαν Κβέιλ ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους, σε ένα ματς όπου ο κόουτς Μπαρτζώκας ολοκλήρωσε μία... μικρή ρεβάνς έναντι της πρώην ομάδας του, η οποία δεν τον είχε υποδεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ