20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ανεβαίνουν» Καλάθης και Μαργαρίτης

Ο Νικ Καλάθης δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί πολύ στο δεύτερο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για τα πλέι οφ της φετινής Stoiximan.gr Basket League, αλλά η παρουσία του ήταν αρκετή για να τον βάλει σε μια μικρή λίστα παικτών των «πρασίνων».

O 29χρονος γκαρντ έγινε ο ένατος παίκτης στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που έφθασε τα 200 παιχνίδια και, μάλιστα, δεν αποκλείεται φέτος -στη συνέχεια των πλέι οφ- να φθάσει ή και να ξεπεράσει το Νίκο Χατζηβρέττα, που είχε 204 ματς με την πράσινη φανέλα, για να γίνει ο όγδοος παίκτης της σχετικής λίστας.

Ο Νικ Καλάθης αποδεικνύεται και «σιδερένιος», καθώς έχει αγωνιστεί σε 99 από τα συνολικά 102 παιχνίδια πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ με τα 2/5 δίποντα που είχε κόντρα στους «ασπρόμαυρους» ξεπέρασε τα 500 εύστοχα στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League. Έχει, συγκεκριμένα, 501/910 (ποσοστό ευστοχίας 55,05%).

 

Ο Μαργαρίτης στο Top 10 των πασέρ του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, είδε το Βαγγέλη Μαργαρίτη να εξελίσσεται στο ΟΑΚΑ στον κορυφαίο πασέρ του, καθώς μοίρασε τις τέσσερις από τις συνολικά δεκαπέντε που γράφθηκαν στη στατιστική του. Με αυτές, μάλιστα, ο 35άχρονος φόργουορντ/σέντερ μπήκε στην κορυφαία δεκάδα των πασέρ των Θεσσαλονικιών στη Stoiximan.gr Basket League φθάνοντας τις συνολικά 204 ασίστ με την ασπρόμαυρη φανέλα. Έτσι, ανέβηκε στη δέκατη θέση, αφήνοντας πίσω του το Γιάννη Γκαγκαλούδη που «σταμάτησε» στις 201.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πήρε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων απέναντι στους «πρασίνους» και έξι ριμπάουντ, με τα οποία έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που έφθασε και ξεπέρασε τα 700. Είχαν προηγηθεί οι Γιάννης Γιαννούλης, Ουόλτερ Μπέρι και Ζόραν Σάβιτς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ