26.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι»

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών των πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ με 84-67.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καταλανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Πιστεύω ότι το παιχνίδι είχε ομοιότητες με το πρώτο ματς. Κοντρολάραμε αρκετά το παιχνίδι και παίξαμε αρκετά καλά, αλλά και καλή άμυνα. Στην επίθεση, με τον αστερίσκο στο κομμάτι των βολών που είχαμε κακό ποσοστό. Αλλά και μερικά ελεύθερα τρίποντα που τα σούταραν οι καλύτεροι σουτέρ μας, δεν μετατράπηκαν σε πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε παρόμοια εξέλιξη της κατάστασης. Διατηρήσαμε τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ δεν παραδόθηκε ποτέ και μας δυσκόλεψε. Στο τέλος πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη. Πάμε στη Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο».

Για τα συμπεράσματά του από αυτά τα δύο παιχνίδια: «Ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά, έχουμε λεπτομέρειες να βελτιώσουμε. Κάναμε από έντεκα λάθη σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα δεν μας κόστισαν τόσο, στο πρώτο παιχνίδι μας κόστισαν 16 πόντους. Ο ΠΑΟΚ πάντα παλεύει και δείχνει χαρακτήρα, είναι συγκεντρωμένος. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι εφόσον δεν είμαστε καλά ο ΠΑΟΚ θα παραμονεύει για να μας προσπεράσει στο σκορ και να πάρει το παιχνίδι».

Για το πως θα πείσει τους παίκτες του να ασχοληθούν με το τρίτο παιχνίδι και όχι ήδη με τους τελικούς: «Έχετε δίκιο ότι ενδεχομένως να υπάρξει μία κάποια χαλάρωση στο μυαλό μας, γιατί είναι στο πλαίσιο του ανθρώπινου. Έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Δεν πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μυαλό μας είναι στους τελικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε κερδίσει δύο παιχνίδια και με πάνω από δέκα πόντους διαφορά. Ωστόσο θα πρέπει να προσέξουμε. Όταν αλλάζεις πόλη, τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να αγωνιστούμε σκληρά κι αυτό θα κάνουμε».

Για την απόδοση των ξένων κι αν χρειάζονται βελτίωση ενόψει των τελικών: «Θα είμαι ικανοποιημένος αν νικήσουμε στους τελικούς. Στην τελική το σημαντικό είναι να πάρεις τους τελικούς. Αν νικήσουμε δεν θα πει κανείς τίποτα, αν χάσουμε θα είναι διαφορετικά. Δυστυχώς τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο τα περιγράφω. Το είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που θα κάνουμε την πρώτη μας ήττα, αν την κάνουμε, κάποιος θα νοσταλγήσει κάποιον παίκτη. Ήμουν έτοιμος για την ερώτηση μετά την πρώτη ήττα. Ελπίζω αφού έγινε τώρα η ερώτηση να μην έχουμε καμία ήττα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ