22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Basketa.gr μεριμνά για μεταβατική περίοδο με τους ειδικούς

Η μεταβατική περίοδος είναι πολύ σημαντική για τους αθλητές και μπορεί να αποδεικνύεται και ιδιαίτερα χρήσιμη και επωφελής αν γίνεται υπό την επίβλεψη επαγγελματιών με γνώση του αντικειμένου. Προς αυτή την κατεύθυνση, τρεις γνωστοί άνθρωποι του χώρου, οι κόουτς Σάββας Συμεωνίδης και Λευτέρης Καλογήρου και ο γυμναστής Παύλος Τύμπας εκπόνησαν ένα επαγγελματικό πρόγραμμα με πολλές εναλλακτικές σε χρονική διάρκεια και τομείς εξάσκησης, για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το basketa.gr συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας σε δύο τυχερούς από μία δωρεάν εβδομάδα. Συγκερκιμένα, όποιος ενδιαφέρεται δηλώνονας συμμετοχή με τους τρόπους που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου που ακολουθεί, μπορεί να αναφέρει και το basketa.gr και να μπαίνει άμεσα στην κλήρωση. Οι δύο τυχεροί θα έχουν το δώρο που αναφέραμε, ακόμα και αν συμμετέχουν στο μηνιαίο πρόγαμμα θα αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό η μία εβδομάδα, ενώ αν έχουν επιλέξει το εβδομαδιαίο θα είναι εντελώς δωρεάν η συμμετοχή τους.

Διαβάστε αναλυτικά τις λεπτομέρειες:

OFF SEASON BASKETBALL WORKOUTS-SUMMER 2018

Tο καλοκαίρι του 2018 (Ιούνιος – Ιούλιος), ο Παύλος Τύμπας (Γυμναστής της ομάδας Μπάσκετ του Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ, Α2 Κατηγορία
Ανδρών) σε συνεργασία με τους καταξιωμένους προπονητές Λευτέρη Καλογήρου (Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, Head Coach στην
ομάδα του Α. Σ. Καρδίτσας, Α2 Κατηγορία Ανδρών και έπειτα στη ομάδα του Μανδραϊκού, ΄Β Εθνική Ανδρών ) και Σάββα Συμεωνίδη (Head Coach στην ομάδα του Εθνικού Πειραιά, Α2 Κατηγορία Ανδρών), προσφέρουν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης μεταβατικής περιόδου “ Off Season Β asketball Workouts 2018” με στόχο την βελτίωση των αθλητών σε σημαντικές αδυναμίες ατομικής τεχνικής και ομαδικής συνεργασίας καθώς επίσης και την μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης των παικτών κάθε ηλικίας και επιπέδου.
Η προπόνηση γίνεται είτε ατομικά είτε σε μικρά γκρούπ των 4 – 6 ατόμων και με την διαρκή καθοδήγηση των προπονητών και γυμναστών. 'Ολα τα προγράμματα είναι εξατομικευμένα, σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλητή / αθλήτριας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Τα προγράμματα “ Off Season Β asketball Workouts 2018” περιλαμβάνουν :
Basketball Development
Διδασκαλία σε :
–Βασικές αρχές ντρίμπλας , εξοικείωση, εκμάθηση και ανάδειξη δεξιοτήτων
–Βελτίωση του χειρισμού της μπάλας
– Σουτ μετά από ντρίμπλα
– Τεχνική εκτέλεσης του σουτ προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες
κάθε αθλητή
–Σουτ μετά από ξεμαρκάρισμα
– Ξεμαρκάρισμα – κοψίματα και screen , η χρήση τους για να σκοράρει ευκολότερα
–Πάσα δεξιότητες μεταβίβασης και υποδοχής
–Βασική τεχνική τελειωμάτων και σουτ
–Επιθετικές κινήσεις με πλάτη στο καλάθι
–Ξεμαρκάρισμα με επαφή του αντιπάλου
–Τελειώματα και παραλλαγές
–Κινήσεις χωρίς την μπάλα
–Footwork & Pivoting Athletic Development
- Ανάπτυξη ταχύτητας
- Ανάπτυξη δύναμης και ευκινησίας
- Πρόληψη και μείωση πιθανότητας τραυματισμού, εκμάθηση ασκήσεων ιδιοδεκτικότητας
- Αξιολόγηση της απόδοσης και των δεξιοτήτων-test
- Αξιολόγηση στάσης του σώματος και των καμπυλών της σπονδυλικής στήλης
- Ποιοτική αξιολόγηση της τεχνικής του τρεξίματος (φάση εκκίνησης-δρομικό μέρος-στα
- Ποιοτική αξιολόγηση της τεχνικής του άλματος (φάση ώθησης, αιώρησης-πτήσης και προσγείωσης)
- Διδασκαλία πλάγιας Μετατόπισης-Κίνησης
– Διδασκαλία αποθεραπείας μέσω παθητικών διατάσεων μετά την προπόνηση

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ SUMMER WORKOUTS


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ (Basketball Coach)
Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Προπονητής Κλαθοσφαίρισης απο το 1991. 'Εχει εργαστεί με επιτυχία σε όλο το φάσμα των Εθνικών Κατηγοριών καθώς και σε όλων των ηλικιών, ανακαλύπτοντας αλλά και βοηθώντας στην ανάδειξη και εξέλιξη πολλών νεαρών καλαθοσφαιριστών με κορυφαία περίπτωση βέβαια τον Θοδωρή Παπαλουκά.Την τελευταία πενταετία εργάζεται σταθερά σε ομάδες Α1 ( Ίκαρος Καλλιθέας ) και Α2 ( Α.Ε. Ψυχικού, Α. Σ. Ε. Δούκα, Α. Σ. Καρδίτσας ) με σημαντικές διακρίσεις .

ΣΑΒΒΑΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ (Basketball Coach)
Ξεκίνησε την Προπονητική του καριέρα το 1999 απο τον Εθνικό Ελληνορώσσων και μετά απο σπουδαίες διακρίσεις και ανόδους με αρκετές ομάδες, όλων των κατηγοριών , την περίοδο 2006 – 2007 αναλαμβάνει πρώτος προπονητής στην Δάφνη (Α2 Κατηγορία) για να  ακολουθήσουν αρκετές ομάδες όπως Χολαργός και Α.Σ. Παπάγου, ομάδες Β Εθνικής.

Την τελευταία τριετία αποτελεί τον πιο σταθερό και πετυχημένο προπονητή της Α2 Κατηγορίας Ανδρών καθώς την περίοδο 2015 -2016 οδηγεί την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα σε σημαντικές επιτυχίες για να ακολουθήσει την επόμενη χρονιά η άνοδος στην Basketleague με την ομάδα του Φάρου Κερατσινίου που αποτελεί και την σπουδαιότερη επιτυχία της προπονητικής του καριέρας μέχρι σήμερα. Τη φετινή χρονιά οδηγεί με μεγάλη επιτυχία την ομάδα του Εθνικού Πειραιά στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας, φτάνοντας ένα βήμα πριν τη δεύτερη συνεχόμενη άνοδο στην Βasketleague.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΥΜΠΑΣ (Strength and Conditioning Coach)
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα την Καλαθοσφαίριση, αποτελεί έναν απο τους καταξιωμένους Προπονητές Βελτίωσης των Αθλητικών Ικανοτήτων για αθλητές του Μπάσκετ στην Ελλάδα . Γυμναστής της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Α2 Κατηγορία) απο το 2015 μέχρι και σήμερα.
Έχει συνεργαστεί σε ατομικό επίπεδο με κορυφαίους αθλητές του Μπάσκετ και έχει βοηθήσει στην εξέλιξη και βελτίωση πολλών νεαρών Καλαθοσφαιριστών.
Ιδρυτής και δημιουργός απο το 2015 Kαλοκαιρινών Camp βελτίωσης νεαρών καλαθοσφαιριστών .


ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

1. All Stars Arena Oaka
Στην καρδιά του αθλητισμού , στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του κλειστόυ γηπέδου Μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, τα γήπεδα All Stars Arena, ευρωπαϊκών προδιαγραφών είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους αθλητές και αθλήτριες του προγράμματος.

2. Εθνικό Προπονητήριο Στίβου ΟΑΚΑ (Βοηθητικό γήπεδο Κ2)

Στο μεγαλύτερο προπονητήριο στίβου της Χώρας, οι αθλητές και αθλήτριες θα μεγιστοποιήσουν την δύναμη, την έκρηξη, την ταχύτητα και την αλτικότητά τους στις άρτιες εγκαταστάσεις του προπονητηρίου.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια των προπονήσεων Μεταβατικής Περιόδου είναι 9 εβδομάδες και υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα πολλών επιλογών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών / αθλητριών προσφέρονται τα παρακάτω προγράμματα :

1. Μηνιαίο Πρόγραμμα ( 4 Εβδομάδων )

Το βασικό και πλήρες πρόγραμμα προπονήσεων της Μεταβατικης Περιόδου, περιλαμβάνει 20 προπονήσεις Μπάσκετ και 20 Προπονήσεις Βελτίωσης Αθλητικών Ικανοτήτων σε καθημερινή βάση, Δευτέρα με Παρασκευή.
Συγκεκριμένα :
• Απευθύνεται σε αθλητές κάθε επιπέδου
• Μικρά ομοιογενή Group 4 -6 αθλητών / ώρα
• Συγκεκριμένο ωράριο προπονήσεων
• Εξατομικευμένο πρόγραμμα για κάθε αθλητή (κατόπιν της πρώτης
φάσης, της αξιολόγησης)
• Προσαρμοσμένο πρόγραμμα στις ανάγκες κάθε ηλικίας και τις
ικανότητες.


2. Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα ( 5 ημερών)

Σύντομο και ταχύρυθμο πρόγραμμα προπονήσεων , ενδεικτικό για αθλητές και αθλήτριες εκτός Αττικής και για αθλητές που ο χρόνος τους είναι περιορισμένος όπως για παράδειγμα αθλητών που συμμετέχουν σε Εθνικές Ομάδες. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 προπονήσεις Μπάσκετ και 5 προπονήσεις Βελτίωσης Αθλητικών Ικανοτήτων σε καθημερινή βάση, Δευτέρα με Παρασκευή
Συγκεκριμένα :
• Απευθύνεται σε επαγγελματίες και νέους αθλητές .
• Εβδομαδιαία ένταξη του αθλητή /αθλήτριας στον ρυθμό
προπονήσεων και του συγκεκριμένου αντικειμένου διδασκαλίας της
περιόδου
• Περιορισμένες θέσεις ( ανάλογα με την ηλικία και την ικανότητα )
• Συγκεκριμένο ωράριο ( ανάλογα με την διαθεσιμότητα στα group )
• Ενδεικτικό για αθλητές και αθλήτριες προχωρημένου επιπέδου

3. One On One Training


Το πιο πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπονήσεων  μεταβατικής περιόδου . Απευθύνεται σε Επαγγελματίες και Προχωρημένους αθλητές υψηλού επιπέδου.
Συγκεκριμένα :
• Λεπτομερής και εξειδικευμένη προπόνηση 100% σε συγκεκριμένες αδυναμίες.
• Αυστηρά εξατομικευμένο πρόγραμμα για το ταχύτερο αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
• Scouting Report
• Επιλογή Ωραρίου (Περιορισμένος αριθμός θέσεων)
• Συνεχή επίβλεψη και παρακολούθηση της προόδου την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
• Διατροφικός Έλεγχος και Πλάνο
• Επιπλέον πρόγραμμα προπόνησης και αποθεραπείας κατά την διάρκεια των διακοπών μέχρι την έναρξη της Προαγωνιστικής Περιόδου.


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λόγω του μικρού αριθμού των αθλητών / αθλητριών σε κάθε γκρούπ, οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας .
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους προπονητές :
• Coach Λευτέρης Καλογήρου ( 6944721144 )
• Coach Σάββας Συμεωνίδης ( 6944898498 )
και ηλεκτρονικά στέλνοντας μήνυμα στο www.paultimpas.gr/contact ή mail στο [email protected] και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα γηπέδων τις τιμές, τις διαθέσιμες μέρες και ώρες προπονήσεων, δηλώστε συμμετοχή και δεσμεύστε τη θέση σας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ