24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πορεία προς το όνειρο (vids+pics)

Το μεγάλο «διπλό» του Προμηθέα Πατρών στο Λαύριο τον έφερε στους ημιτελικούς των φετινών πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά, που τερμάτισαν στην τρίτη θέση της κανονικής περίοδο, εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας και ξεπέρασαν το εμπόδιο των «κυανοκίτρινων», κερδίζοντάς τους μετά το «Δημήτρης Τόφαλος» και στην έδρα τους. Το Basketa.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τις νίκες-«σταθμούς» στην πορεία του αχαϊκού συγκροτήματος μέχρι τους «4», την αποπομπή δύο παικτών του λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και τη σπουδαία μεταγραφή του Κέισι Πράδερ, τον Απρίλιο.

Η δυναμική πρεμιέρα (07/10/2017)
Ο Προμηθέας κερδίζει τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Πολλοί μιλούν, τότε, για έκπληξη. Δεν υπολόγιζαν, όμως, στους Πατρινούς που έμελλε φέτις να γράψουν ιστορία. Αυτό το «διπλό» ήταν μόνο η αρχή.

Η… εκτόξευση κόντρα στον Άρη (02/12/2017)
Ο Δεκέμβριος είναι… περίεργος μήνας για τον Προμηθέα, αφού ξεκινάει εντυπωσιακά με τεράστια νίκη επί του Άρη, τον οποίο διαλύει με 70-40 στο «Δημήτρης Τόφαλος». Ωστόσο, η συνέχεια δεν είναι ανάλογη, με αποκορύφωμα την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου. Τότε ήταν που ο Μάκης Γιατράς πήρε την καθοριστική απόφαση να βάλει σε προτεραιότητα την πειθαρχία και το καλό κλίμα των αποδυτηρίων και να θέσει εκτός ομάδας τους Σον Έβανς (πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ εκείνη τη στιγμή) και Τρέβορ Ρέλεφορντ, οι οποίοι υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα. Γενναία απόφαση, από έναν προπονητή που γενικά δεν είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά «πάνω από όλα είναι η ομάδα» όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει.

https://www.youtube.com/watch?v=OMH7T9s3OpE

Η πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ (06/01/2018)
Ίσως στο πιο καθοριστικό παιχνίδι της χρονιάς, έως εκείνο το σημείο, ο Προμηθέας Πατρών που προέρχεται από αρνητικό σερί τριών ηττών κερδίζει την ΑΕΚ στο «Δημήτρης Τόφαλος», με μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του. Με παλικαρίσιο τρόπο, παίκτες και τεχνική ηγεσία γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους τους, που στάθηκαν δυναμικά στο πλευρό τους, κι απέδειξαν το… μέταλλό τους.

https://www.youtube.com/watch?v=OaKlIywcF9s

«Φρένο» στη φορμαρισμένη Κύμη (10/03/2018)
Οι Προμηθείς παίρνουν μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα όπως είναι η Κύμη, που έχει κερδίσει Λαύριο και ΠΑΟΚ εντός έδρας στα προηγούμενα δύο παιχνίδια της. Οι Πατρινοί με το «διπλό» στο «Τ. Καμπούρης» της Χαλκίδας ξεπέρασαν και τις αγωνιστικές απουσίες τους, καθώς δεν είχαν στη διάθεσή τους το Μο Φαγέ και το Μίλαν Μιλόσεβιτς, που ήταν τραυματίες.

Σόκαρε την ΑΕΚ πριν από τη στέψη (28/04/2018)
Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του πανηγύρισε μες στο ΟΑΚΑ ο Προμηθέας Πατρών, που επιβλήθηκε της ΑΕΚ λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την κατάκτηση του τίτλου στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League. Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά με το τεράστιο «διπλό» του βρέθηκε σε… απόσταση αναπνοής από την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League, η οποία «σφραγίστηκε» στον επόμενο αγώνα, εντός έδρας, με το Λαύριο. Είχε προηγηθεί ακόμα μία υπέρβαση, με τη σημαντική κίνηση της απόκτησης του Κέισι Πράδερ, ο οποίος στο ντεμπούτο του στο προηγούμενο ματς συνέβαλε στην πρώτη νίκη της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία απέναντι στον Κόροιβο.

Κεφάλαιο «Λαύριο» (09/05/2018, 16/05/2018, 19/05/2018)
Τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες τους με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη πέτυχαν σε διάστημα δέκα ημερών οι Αχαιοί, με κάθε νίκη να σημαίνει κι από ένα σταθερό βήμα προς τα ημιτελικά. Η πρώτη εξασφάλισε την 3η θέση και το πλεονέκτημα έδρας, η δεύτερη τούς έδωσε το προβάδισμα στην προημιτελική σειρά και η τρίτη οδήγησε στο «μπρέικ» και την πανηγυρική πρόκριση στην τετράδα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Τώρα, θα αντιμετωπίσουν το δεύτερο Ολυμπιακό, έχοντας το μειονέκτημα έδρας.

https://www.youtube.com/watch?v=F9ZQ5co5LUo&t=300s

https://www.youtube.com/watch?v=_QV5jyqdHWk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ