28.2 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Και τώρα ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ θυμήθηκε τον καλό εαυτό της στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε καλή άμυνα, βρήκε στα πρόσωπα των Λαρεντζάκη και Χάρις επιθετικούς πρωταγωνιστές και παρόλο που στο τέλος πήγε να κάνει ξανά το παιχνίδι θρίλερ, εντούτοις νίκησε την Κύμη με 82-76 και κατέλαβε οριστικά την πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, που τη στέλνει πάνω στον ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση των πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, καθώς η ΑΕΚ εμφανίζοντας πάλι κάποιες από τις φετινές αδυναμίες της, επέτρεψε στην Κύμη να είναι ανταγωνιστική και μέσα στη διεκδίκηση της νίκης. Η κακή άμυνα μέσα στη ρακέτα, έδωσε στην Κύμη τη δυνατότητα να χτυπήσει πολλές φορές μέσα στο ζωγραφιστό με όλους τους ψηλούς της (Μακ Γκι, Γλυνιαδάκης, Κάιζερ) και να βρει εύκολους πόντους από εκεί, ενώ στην άλλη πλευρά η μέτρια κυκλοφορία της μπάλας και οι αρκετές βεβιασμένες επιλογές στέρησαν από την Ένωση ασφαλείς επιθετικές λύσεις.

Η Κύμη ήταν από την αρχή σε επαφή με το σκορ, παίρνοντας σε πολλές περιπτώσεις μικρά προβαδίσματα, θα μπορούσε μάλιστα να είχε ξεφύγει περισσότερο, αν ο Μακ Φάντεν ήταν πιο εύστοχος στα σουτ που επιχείρησε από την περιφέρεια. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος από την άλλη πλευρά συμμάζεψε και πάλι το παιχνίδι της ΑΕΚ με το που μπήκε στο παρκέ βοηθώντας παράλληλα και στην άμυνα, έτσι η ΑΕΚ κατάφερε με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Σάκοτα και Πάντερ να ξεφύγει στο 16' με 36-29, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα αυτό για πολύ. Οι κακές επιθετικές επιλογές της και δύο τρίποντα από τους Τσαγκαράκη και Μακ Φάντεν επέτρεψαν στην Κύμη να εκμηδενίσει τη διαφορά, καθώς το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 40-40.

Η Κύμη εκμεταλλευόμενη τις αμυντικές αδράνειες της ΑΕΚ και χτυπώντας κυρίως μέσα στη ρακέτα, πήρε ένα προβάδισμα πέντε πόντων (47-42) στις αρχές της τρίτης περιόδου και το διατήρησε ως τα μισά της, όμως από εκεί και μετά η ΑΕΚ κυριάρχησε. Βελτίωσε την άμυνά της και στην επίθεση ο Λαρεντζάκης έδωσε το σύνθημα παίρνοντας πρωτοβουλίες και σκοράροντας συνεχόμενους πόντους. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Χάρις κι έτσι μέσα σε 4 λεπτά η Ένωση το 49-53 του 26' σε 64-55 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το σερί διευρύνθηκε σε 18-2 στις αρχές της τελευταίας περιόδου (67-55) με τρίποντο του Γκριν, που πήρε κι αυτός μπροστά και η ΑΕΚ έδειξε ότι είχε γίνει το αφεντικό του αγώνα. Αποδείχθηκε πως έτσι ήταν, παρόλο που η Κύμη μετά το 33' (72-59), άρχισε να επιστρέφει ξανά στο παιχνίδι. Παρόλο που ο Καββαδάς έδινε κάποιες λύσεις στην Ένωση, εντούτοις οι συμπαίκτες του χαλάρωσαν. Η Κύμη με πρωταγωνιστές τους Σμιθ και Τζόουνς "ψαλίδισε" τη διαφορά, με τρίποντο του Μακ Φάντεν μείωσε 76-72 ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος, όμως οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και διασφάλισαν τη νίκη της ομάδας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ