28.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Η VTB μιλά ελληνικά!

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στη VTB και σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στην πρώτη οκτάδα. Είναι δε βέβαιο πως από τις οκτώ ομάδες, οι τρεις έχουν Έλληνες προπονητές και μάλιστα είναι αυτές που, όπως όλα δείχνουν, έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσουν τον τίτλο!

Κι αν για τον Δημήτρη Ιτούδη ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο, αφού η ΤΣΣΚΑ είναι υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πόσω μάλλον του ρωσικού, ο Δημήτρης Πρίφτης σίγουρα πήγε πολύ καλύτερα απ' όσο θα περίμενε κανείς. Παρά το ότι το μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, για τα δεδομένα της Ρωσίας πάντα, εντούτοις έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει με την Ούνιξ ονειρεμένη πορεία στη VTB. 

Την Τετάρτη νίκησε στην Αγ. Πετρούπολη τη Ζενίτ (99-82) στον τελευταίο αγώνα της για την κανονική περίοδο και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε αυτή τη φάση της σεζόν με 22 νίκες και μόλις 2 ήττες. Μάλιστα η μόνη ομάδα που την κέρδισε ήταν η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη (δύο φορές, εντός και εκτός έδρας), αντίθετα όλες τις άλλες τις νίκησε από δύο φορές!

Παρ' όλα αυτά πάντως η Ούνιξ θα τερματίσει πιθανότατα δεύτερη, αφού η ΤΣΣΚΑ, που έχει επίσης δύο ήττες και μοιράζεται μαζί της την κορυφή, υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Και το Σάββατο παίζει στο Περμ με την Πάρμα, την οποία λογικά θα κερδίσει, οπότε θα "κλειδώσει" την πρώτη θέση. Αν ωστόσο οι δύο ομάδες εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας που θα έχουν, τότε θα αναμετρηθούν στους τελικούς, πράγμα που σημαίνει ότι και φέτος την κούπα στη VTB θα πάρει Έλληνας προπονητής.

Υπάρχει, όμως, και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν τα πήγε και πολύ καλά με την Χίμκι στην κανονική περίοδο, προφανώς επειδή ήταν επίπονη η προσπάθεια στην Ευρωλίγκα. Τώρα όμως η Ευρωλίγκα τελείωσε και η Χίμκι θα είναι πιο φρέσκια, άρα και πιο επικίνδυνη, αφού το υλικό της είναι εξαιρετικό. Θα ξεκινήσει από την έκτη θέση, ακόμα κι αν νικήσει το Σάββατο την Ενισέι, εκτός κι αν η Σάρατοφ χάσει στο Καζακστάν από την Αστάνα, οπότε θα ανέβει πέμπτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ