21.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουόκαπ: “Θα καθήσω να δω και την ΑΕΚ για τον κόσμο”!

Αν η Λούντβιγκσμπουργκ έχει φτάσει ως την Αθήνα για να διεκδικήσει το τρόπαιο του Basketball Champions League, το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Τόμας Ουόκαπ. Τον Αμερικανό γκαρντ, που διέβη φέτος για πρώτη φορά τον Ατλαντικό κι έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δώσει στη Λούντβιγκσμπουργκ αυτό που της έλειπε για να φτάσει στο φάιναλ φορ.

Είναι ο δεύτερος σκόρερ της (11,3π) σουτάροντας με 39% στα τρίποντα, ο πρώτος πασέρ της (4,4ασ.) και ο πρώτος "κλέφτης" της (1,8κλ.), ένας πολυσύνθετος παίκτης, γύρω από τον οποίον κινείται το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Κι ένας αθλητής που δηλώνει ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι θα παίξει σε ενα φάιναλ φορ. Μιλώντας μάλιστα στο basketa.gr παραμονή του ημιτελικού με τη Μονακό, παραδέχθηκε ότι θα καθήσει να δει και τον άλλον ημιτελικό. Για να βιώσει την διασκεδαστική, όπως τη χαρακτηρίζει, εμπειρία του κατάμεστου ΟΑΚΑ!

-Δύσκολος ο ημιτελικός. Η Μονακό είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης...
"Όλες οι ομάδες εδώ είναι καλές. Υπάρχει λόγος και για τις τέσσερις που θα παίξουν στο φάιναλ φορ. Προφανώς η Μονακό έχει κάνει πολύ καλή σεζόν, έχει ταλέντο, αλλά σε τελευταία ανάλυση όλοι έχουν ταλέντο και πιθανότητες να κερδίσουν το τρόπαιο".

-Πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα να παίζατε με την ΑΕΚ μπροστά σε 20.000 φιλάθλους ή προτιμότερη είναι η Μονακό;
"Εδώ που φτάσαμε, δεν πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία με ποιον παίζουμε. Με την ΑΕΚ θα ήταν σίγουρα πιο διασκεδαστικό το να παίξουμε σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Θα καθήσουμε να δούμε και τον άλλον ημιτελικό, μετά το δικό μας παιχνίδι, για να βιώσουμε αυτή την εμπειρία. Θα είναι σίγουρα συναρπαστικό".

-Πέρυσι αποκλείστηκατε από το φάιναλ φορ στο τελευταίο σουτ του επαναληπτικού προημιτελικού με την Μπάνβιτ. Είναι για σας αυτό ένα επιπλέον κίνητρο φέτος;
"Έχουμε διαφορετική ομάδα φέτος. Φυσικά έχουμε μεγάλη περηφάνεια ως σύλλογος και ο περσινός αποκλεισμός ήταν ένα πλήγμα. Εγώ δεν ήμουν στην ομάδα, ήταν όμως άλλα παιδιά και σίγουρα το συζήτησαν πολύ μαζί με τους προπονητές. Το γεγονός είναι ότι η φετινή είναι μια άλλη, εντελώς καινούρια σεζόν. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Λούντβιγκσμπουργκ και τον σύλλογο και κερδίσουμε στο τέλος το τρόπαιο".

-Νιώθετε έτοιμοι να σηκώσετε την κούπα;
"Ασφαλώς! Απόλυτα. Γι' αυτό  ήρθαμε εδώ. Κι αν κερδίσουμε αύριο, δεν μας νοιάζει καθόλου ποιος θα είναι ο αντίπαλος στον τελικό. Με όποιον κι αν παίξουμε, μπορούμε να ματσάρουμε καλά και νομίζω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε".

-Τι σημαίνει για την πόλη και τον σύλλογο η συμμετοχή σε αυτό το φάιναλ φορ;
"Σημαίνει τα πάντα για μας τους παίκτες, αλλά και τους φιλάθλους μας. Αυτοί οι άνθρωποι μας υποστηρίζουν θερμά σε κάθε παιχνίδι, μας αγαπούν κι είναι τιμή να τους εκπροσωπούμε. Είναι συναρπαστικό που έχουμε αυτή την ευκαιρία, αλλά είναι συναρπαστικό και για αυτούς τους φιλάθλους να συμμετέχουν σε αυτή την πορεία".

-Εσύ έχεις κάνει μια καταπληκτική σεζόν φέτος. Ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;
"Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Εστιάζω μόνο στο παρόν. Έχουμε κάνει μια εξαιρετική πορεία ως τώρα. Μετέχουμε στο φάιναλ φορ του BCL, είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία του γερμανικού πρωταθλήματος και θα ξεγελούσαμε τους εαυτούς μας αν σκεφτόμαστε τώρα οτιδήποτε άλλο εκτός από το πώς θα τελειώσουμε με επιτυχία τη σεζόν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ