15.5 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Βασίλισσα της 4ης περιόδου (infographics)

Ο μακρύς δρόμος προς το final four του BCL, από τον Οκτώβριο μέχρι το μεθαυριανό μεγάλο ραντεβού του ημιτελικού με τη Μούρθια, δίδαξε πολλά στην ΑΕΚ. Σε εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα για την αγωνιστική συμπεριφορά της και μπορούν να λειτουργήσουν ως παραδείγματα, άλλοτε προς μίμηση και άλλοτε προς αποφυγήν, είναι και ο καταμερισμός των πόντων της ανά δεκάλεπτο.

 

Το basketa.gr επεσήμανε κατά τη διάρκεια της σεζόν την αδυναμία της ΑΕΚ να μπει καλά στα παιχνίδια της στη διοργάνωση. Μία αδυναμία που εξελίχθηκε σε πληγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 11 από τα 18 παιχνίδια της ως τώρα, υποχρεώθηκε να “κυνηγάει” στο σκορ με το τέλος της 1ης περιόδου. Μοιραία και οι μέσοι όροι -υπολογίζοντας τόσο τα ματς της κανονικής περιόδου όσο και τις δύο σειρές των πλέι οφ- οδηγούν σε αρνητικό πρόσημο...

 

 

Η κατάσταση εξισορροπήθηκε μέσα από τη 2η περίοδο. Στο σύνολο των 18 αγώνων της ΑΕΚ, οι εννιά είχαν θετικό πρόσημο, οι επτά αρνητικό ενώ σε δύο περιπτώσεις υπήρξε ισοπαλία στο επιμέρους σκορ. Ήταν στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Ρόσα Ράντομ (23-23) και τη Στρασμπούρ στα προημιτελικά (18-18). Ο τελικός απολογισμός των 2ων δεκαλέπτων βγάζουν, έστω και οριακά, κερδισμένη την “Ένωση”.

 

 

 

Θετικό πρόσημο βγάζει και η 3η περίοδος αλλά επίσης με οριακό τρόπο για την ΑΕΚ αφού σημείωσε 374 πόντους και δέχτηκε 360. Η διαφορά των 14 πόντων σε 18 παιχνίδια είναι προφανώς ελάχιστη. Επτά φορές το επιμέρους σκορ ήταν υπέρ της ΑΕΚ, έξι φορές εις βάρος της ενώ αρκετά μεγάλο ήταν το ποσοστό των ισοπαλιών αφού πέντε από τα τρίτα δεκάλεπτα, έβγαλαν τέτοιο αποτέλεσμα. Εντός έδρας με Εστουδιάντες (17-17), Μπάνβιτ (17-17) και εκτός έδρας με Βενέτσια (26-26), Στρασμπούρ στην κανονική περίοδο (18-18) και Μπάνβιτ (20-20).

 

 

 

Εκεί όπου η ΑΕΚ ήταν πραγματική “Βασίλισσα”, ήταν η 4η περίοδος. Ο τρόπος με τον οποίο ολοκλήρωνε τα παιχνίδια της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν στη διοργάνωση ήταν εντυπωσιακός. Σε 13 από τα 18 ματς το επιμέρους σκορ ήταν θετικό, μόλις τέσσερις φορές αρνητικό ενώ υπήρξε και μία ισοπαλία (24-24 εντός έδρας με τη Στρασμπούρ για την κανονική περίοδο).

 

Η ΑΕΚ σημείωσε 74 πόντους περισσότερους από τους αντιπάλους της στη διάρκεια του 4ου δεκαλέπτου των 18 αγώνων στο BCL, επιδεικνύοντας τη μεγαλύτερη επιθετική παραγωγικότητα της σε σχέση με τα τρία πρώτα δεκάλεπτα αφού ξεπέρασε τους 23 πόντους κατά μέσο όρο.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ