22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Όταν είσαι θυμωμένος, τα πράγματα αλλάζουν

Λίγα 24ωρα πριν από το τζάμπολ του ημιτελικού του φάιναλ φορ του Basketball Champions League το κλίμα στην ΑΕΚ δεν είναι καλό. Και δεν φταίει μόνον ο... Προμηθέας γι' αυτό. Ζητήματα υπάρχουν εδώ και καιρό και εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας. 

Ας πούμε, η δημόσια καταγγελία που έκανε ο Ντράγκαν Σάκοτα το Σάββατο ότι οι παίκτες της ΑΕΚ διαλέγουν παιχνίδια, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Παρατηρείται σχεδόν από την αρχή της σεζόν, πριν καν αναλάβει ο Σερβοέλληνας προπονητής την τεχνική ηγεσία της ομάδας, και μάλιστα το είχαμε επισημάνει ήδη από τις 11 Δεκεμβρίου γράφοντας ότι η Ένωση έχει παίκτες που μπορούν όποτε θέλουν... Απλώς ο Σάκοτα δεν έκανε τίποτα για να το αλλάξει. Κι υπάρχουν κι άλλα.

Στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχει συσσωρευθεί πολύς θυμός. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς, για παράδειγμα, την απάντηση που έδωσε Έλληνας παίκτης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα στο αίτημα για μια δήλωση ενόψει του φάιναλ φορ: "Ρωτήστε τους ξένους", είπε βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, δίχως καν να κοντοσταθεί, κι έφυγε γρήγορα γρήγορα! Παίκτες είναι θυμωμένοι με συμπαίκτες τους, είναι θυμωμένοι με τον προπονητή τους, ο προπονητής είναι θυμωμένος με παίκτες του κ.ο.κ. Υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν είναι πολλοί όσοι μέσα στην ΑΕΚ ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν κι αυτό δεν είναι καθόλου παραγωγικό.

Αντιθέτως, μπορεί να αποβεί παραγωγικός ο θυμός. Επειδή δεν είναι δυνατό να ξεσπάσει πάνω στον διπλανό - όχι τώρα που ουσιαστικά κρίνεται η σεζόν και η πρόκληση της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου είναι πολύ μεγάλη για κάθε αθλητή, όσο... ευέξαπτος κι αν είναι - μπορεί κάλλιστα να την πληρώσει ο αντίπαλος. Όσοι έχουν νεύρα, να τα εκτονώσουν παίζοντας με δύναμη και πάθος στο φάιναλ φορ κι αυτή η ένταση σε συνδυασμό με τη φλόγα της εξέδρας στο κατάμεστο ΟΑΚΑ να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ. Όχι μόνο στον ημιτελικό, αλλά και στον τελικό.

Άλλωστε, όπως είπε κάποτε o μαύρος Αμερικανός ακτιβιστής Malcolm X... "όταν είσαι θυμωμένος, τα πράγματα αλλάζουν"...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ