26.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Σπανούλης: “Νοσοκομείο η ομάδα και δεν είναι μόνο οι τραυματίες”

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μάσησε τα λόγια του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ζαλγκίρις Κάουνας και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων" απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων Τύπου που ήταν στη Λιθουανία και αυτά που είχε είχαν ενδιαφέρον.

"Η Ζαλγκίρις άξιζε να πάει στο Φάιναλ Φορ. Το σύστημα είναι δίκαιο. Ήταν  σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Κι εμείς έχουμε καταφέρει παλιότερα ότι η Ζαλγκίρις φέτος. Όταν κρίνεται η πρόκριση στις τρεις νίκες, περνάει πάντα ο καλύτερος. Και αυτή τη φορά η Ζαλγκίρις ήταν καλύτερη. Αποτύχαμε στο στόχο μας να πάμε στο Φάιναλ Φορ και είναι μια δύσκολη στιγμή. Πιστεύω πως θα μας πάρει καιρό να το συνειδητοποιήσουμε".

Ο Σπανούλης δεν έχει μάθει να αναζητά δικαιολογίες και δεν το έκανε ούτε αυτή τη φορά: "Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες. Ναι, οι τραυματισμοί έπαιξαν το ρόλο τους σίγουρα. Κάθε χρονιά είνα περίεργη και παίζει ρόλο και το τάιμινγκ. Είμαστε όμως μεγάλη ομάδα που πρέπει πάντα να βρίσκουμε τις λύσεις. Αυτή τη φορά δεν τις βρήκαμε. Απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας και όσους μας πίστεψαν".

Όταν ρωτήθηκε για το αν κλείνει ένας κύκλος απόψε ο αρχηγός του Ολυμπιακού απάντησε: "Δεν ξέρω αν ανοίγει ή αν κλείνει ένας κύκλος. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι αυτό τώρα μετά από μια τέτοια ήττα. Το είχαμε καταφέρει κι εμείς το 2012 μετά από 15 χρόνια αυτό που η Ζαλγκίρις κάνει μετά από 19. Είναι σε μια κατάσταση αυτή τη στιγμή που πιστεύω πως θα νικούσε τον οποιονδήποτε και της αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Σάρας κάνει πολύ καλή δουλειά".

Και πρόσθεσε: "Έχω μάθει να είμαι περήφανος. Χρειάζεται αυτοκριτική για να προχωρήσουμε. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια και πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, γιατί υπάρχει ένας ακόμη τίτλος μπροστά μας. Είναι στενόχωρη στιγμή, αλλά είναι κομμάτι της ζωής και του αθλητισμού. Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Έχουμε έναν στόχο μπροστά μας και όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι θα γίνει. Η ομάδα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της. Η ομάδα είναι νοσοκομείο, δεν υπάρχουν μόνο οι τραυματίες που γράφετε εσείς, είναι κι άλλα. Πρέπει η ομάδα να συνέλθει".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ