27 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Με το μυαλό στη… Σιένα!

Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να έχει καμία σχέση γενικότερα με ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό (ισχύει και αντίστροφα, βέβαια...), αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να παραδειγματιστεί από ένα ιστορικό πάθημα των "ερυθρολεύκων" πριν από επτά χρόνια. Στα πλέι οφ της σεζόν 2010-11 οι "ερυθρόλευκοι" είχαν διαλύσει στο ΣΕΦ τη Σιένα με 89-41 στον πρώτο αγώνα της σειράς, αλλά στον δεύτερο, που έγινε 48 ώρες αργότερα ξανά στο ΣΕΦ, έχασαν με 82-65 και ο όποιος ενθουσιασμός είχε δημιουργηθεί, εξατμίστηκε εν μία νυκτί. Το σοκ από αυτή την αναπάντεχη ανατροπή ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορέσει να αντιδράσει στην Ιταλία και να χάσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ, παρότι είχε το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά.

Το σκηνικό που έχει στηθεί ενόψει του αποψινού δεύτερου αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ (21:15) μοιάζει πολύ. Οι "πράσινοι" μετά από καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι διέλυσαν την ισπανική ομάδα με 95-67, η ψυχολογία τους έχει εκτοξευθεί στα ουράνια, ο ενθουσιασμός της ομάδας και του κόσμου έχει χτυπήσει... κόκκινο, η δε Ρεάλ καλείται να επουλώσει πολλές πληγές που άνοιξαν την Τρίτη το βράδυ, πέραν των γνωστών προβλημάτων της (απόντων των Γιουλ, Καμπάτσο, παίζει ουσιαστικά χωρίς κλασικό πλέι μέικερ). Η λογική λέει πως μέσα σε 48 ώρες δύσκολα μπορεί να γίνει ανατροπή, η ιστορία όμως έχει δείξει ότι μπορεί.

Γι' αυτό ο Τσάβι Πασκουάλ ζήτησε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού κάτι που είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με ό,τι ζητούν συνήθως οι προπονητές σε αυτές τις περιπτώσεις: να μην ξεχάσουν το πρώτο παιχνίδι, αντίθετα να το κρατήσουν στο μυαλό τους και να παίξουν και στο δεύτερο με τον ίδιο ρυθμό και ένταση. Μόνον έτσι θα κάνουν το 2-0 και θα γίνουν το μεγάλο αφεντικό της σειράς. Ταυτόχρονα, όμως, για να ρίξει τους τόνους και να μεταφέρει κι άλλη πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο, έχρισε φαβορί τη Ρεάλ. 

Η "βασίλισσα" από την άλλη πλευρά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ο Πάμπλο Λάσο γνωρίζει καλά πως με νέα ήττα το Βελιγράδι θα χαθεί από τον ορίζοντα. Προσπαθεί όμως να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να αντιμετωπίσει τη συντριβή στο πρώτο παιχνίδι ως μάθημα:

"Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα. Όταν έχεις χάσει με τόσο μεγάλη διαφορά, έχει πληγωθεί η υπερηφάνεια σου. Είναι δύσκολο να πούμε ότι είχαμε την ευκαιρία μας από τη στιγμή που χάσαμε με 30 πόντους διαφορά. Όπως λέω από το ξεκίνημα της σεζόν, τα πάντα είναι ένα μάθημα. Και εμείς πήραμε ένα καλό μάθημα! Δεν κοιμήθηκα πολύ, είδα πάλι το παιχνίδι και αν θα έπρεπε να εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη, δεν θα είχα χρόνο να κάνω προπόνηση. Οταν χάνεις με 30 πόντους, πολλά πράγματα μπορείς να πεις. Απλά στέκομαι στο ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς σε αυτό το ματς", λέει.

Οι διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ