23.4 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Παίκτες από 34 χώρες στα πλέι οφ του ΝΒΑ

Αριθμός-ρεκόρ μη Αμερικανών παικτών θα πάρει μέρος στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ, καθώς και οι δεκάξι ομάδες έχουν τουλάχιστον και από έναν ξένο στο ρόστερ τους.

Εκπροσώπηση από τριάντα τέσσερις χώρες θα έχουμε φέτος στα πλέι οφ, καθώς εκτός από τις ΗΠΑ ακόμα τριάντα τρεις χώρες έχουν παίκτη τους που συνεχίζει στην postseason στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Δεκάξι ομάδες θα ριχθούν στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου κι άπασες έχουν τουλάχιστον έναν μη Αμερικανό στις τάξεις τους, με τους Γιούτα Τζαζ και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς να ηγούνται της σχετικής λίστας, μετρώντας από επτά. Ακολουθούν οι Μπόστον Σέλτικς, Τορόντο Ράπτορς και Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι έχουν από έξι, ενώ η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση, μέσω του Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς και του Γιώργου Παπαγιάννη των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Οι χώρες με τους περισσότερους παίκτες είναι η Γαλλία και η Αυστραλία, από επτά, με την πρώτη να έχει να επιδείξει τον τέσσερις φορές πρωταθλητή ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ, ο οποίος θα πάρει μέρος στα πλέι οφ φέτος για 17η διαδοχική χρονιά με τα «σπιρούνια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ