22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ευρωλίγκα θα χάσει περισσότερα απ’ ό,τι ο Παναθηναϊκός

Η ρήξη στις σχέσεις του Παναθηναϊκού Superfoods με την Ευρωλίγκα φαίνεται ότι είναι οριστική και η επόμενη μέρα δεν θα είναι «ρόδινη».

Στο έκτακτο συμβούλιο της Μαδρίτης «ξεσκεπάστηκαν» οι προθέσεις όλων των πλευρών... Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το διάλειμμα που υπήρξε ακολούθησαν μπόλικες... κυβιστήσεις και μάλιστα από αρκετές ομάδες. Ο Τζόρντι Μπερτομέου έχει κατορθώσει στα 18 χρόνια που βρίσκεται στην καρέκλα του να περνάει πάντοτε το δικό του. Ενός ανθρώπου ο οποίος επί της ουσίας διαχειρίζεται χρήματα άλλων. Πώς το έχει πετύχει αυτό δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα προκαλεί εντύπωση... Παράλληλα πολεμάει τη FIBA με όλες του τις δυνάμεις και προσπαθεί συνεχώς να βάζει τρικλοποδιές ακόμα και στις εθνικές ομάδες. Με απλά λόγια θεωρεί τον εαυτό του «Σουλτάνο» του αθλήματος και οι φωνές εναντίον του γίνονται ολοένα και περισσότερες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν έχει σκοπό να διατηρήσει την ομάδα στην Ευρωλίγκα, καθώς είναι ολοφάνερο ότι η διοργανώτρια Αρχή καλύπτει όλα όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά και δεν έχει καμία διάθεση να βγάλει στο φως τα θέματα που «καίνε». Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, όταν προσωπικά στον ίδιο αλλά και στον Παναθηναϊκό, η διοργάνωση εξαντλεί κάθε φορά -με μεγάλη προθυμία- την αυστηρότητά της. Παράλληλα, η διαιτησία παίζει καθοριστικό ρόλο στα παιχνίδια της ομάδας κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις αναμετρήσεις.

Στο οικονομικό κομμάτι, οι πρωταθλητές Ελλάδας αποτελούν με διαφορά το μεγαλύτερο brand name της διοργάνωσης. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Ο κόσμος γεμίζει το ΟΑΚΑ, το «τριφύλλι» είναι πρώτο σε τηλεθέαση των αγώνων του, ενώ είναι ο σύλλογος ο οποίος βρίσκεται σταθερά στην κορυφογραμμή για περίπου 25 χρόνια. Η Ευρωλίγκα των αστείων -με βάση τα μεγέθη των κλαμπ που συμμετέχουν- εσόδων, θα χάσει έναν σύλλογο που κουβαλά εκτός από ιστορία και κληρονομιά, το ισχυρότερο brand name. Ποιος θα υποστεί ζημιά; Δεν αργεί ο καιρός που θα αρχίσει η γκρίνια κι από άλλες πλευρές.

Η επόμενη μέρα φέρνει τον Παναθηναϊκό μπροστά στην ιστορική του επιστροφή στη FIBA. Εκεί δηλαδή όπου άνηκε μέχρι και το 2001. Το σχίσμα έγινε το 2000, αλλά οι «πράσινοι» μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μακάμπι δεν είχαν φύγει από το «σπίτι του μπάσκετ» από την αρχή! Το σίγουρο είναι ότι το αύριο του Παναθηναϊκού είναι σε σίγουρα χέρια και ο κόσμος θα πρέπει να «αγκαλιάσει» την προσπάθεια που θα γίνει, καθώς η ομάδα θα παραμείνει ισχυρή για να πετυχαίνει όλους τους διαθέσιμους στόχους της.

Προς το παρόν πάντως αυτό που που ενδιαφέρει όλους εκείνους που εργάζονται στον σύλλογο, είναι η ομάδα να περάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και να επιστρέψει στο Φάιναλ Φορ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ