25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ΑΕΚ-Προμηθέας άρχισε νωρίς…

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Προμηθέα για την 24η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία όσον αφορά τη μάχη για την κατάκτηση της 3ης θέσης στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, η οποία είναι πολύ κρίσιμη, διότι "σφραγίζει" το ένα από τα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια. Όποιος βγει τρίτος, εξασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής του στο Basketball Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφού με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ακόμα κι αν ηττηθεί στην πρώτη φάση των πλέι οφ, θα καταταγεί στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας, άρα παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο (ο τρίτος και ο τέταρτος παίρνουν τα άλλα δύο).

ΑΕΚ και Προμηθέας είναι δύο βασικοί διεκδικητές αυτής της θέσης, ο Προμηθέας έχει ένα αβαντάζ, όχι μόνο επειδή έχει ένα βαθμό περισσότερο στη βαθμολογία, αλλά και διότι έχει νικήσει στον πρώτο αγώνα στην Πάτρα (69-66), οπότε η μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ θα κρίνει πολλά. Και προφανώς γι' αυτό... άρχισε πριν καν γίνει το τζάμπολ!

Το πρόβλημα δημιουργείται από την ανάγκη να αναβληθεί η 24η αγωνιστική, που κανονικά θα έπρεπε να γίνει το διήμερο 21-22 Απριλίου, λόγω της συμμετοχής των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι "αιώνιοι" θα παίξουν δύο παιχνίδια την επόμενη εβδομάδα και τουλάχιστον άλλο ένα τη μεθεπόμενη, οπότε ο ΕΣΑΚΕ για να τους εξυπηρετήσει δεν βάζει αγωνιστική ενδιάμεσα.

Δεν μπορεί να βάλει αγωνιστική, όμως, ούτε και το επόμενο Σαββατοκύριακο, 28-29 Απριλίου, διότι είναι πολύ πιθανό οι δύο "αιώνιοι" να χρειαστεί να παίξουν και πέμπτο παιχνίδι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, οπότε και πάλι δεν γίνεται να έχουν εμβόλιμο αγώνα για το πρωτάθλημα.

Άρα, κανονικά η 24η αγωνιστική πρέπει να γίνει το διήμερο 5-6 Μαΐου. Τότε, δηλαδή, που η ΑΕΚ θα παίζει στο φάιναλ φορ του BCL, άρα δεν θα μπορεί να δώσει αγώνα πρωταθλήματος! Κι εδώ είναι που προκύπτει η διαφωνία

Ο ΕΣΑΚΕ υπολογίζει να ορίσει την 24η αγωνιστική για το Σάββατο 5 Μαΐου και τον αγώνα ΑΕΚ-Προμηθέας μία εβδομάδα νωρίτερα, αλλά οι δύο αυτές ομάδες θέτουν τα δικά τους αιτήματα ενόψει αυτού του πλάνου. Η ΑΕΚ θα επιθυμούσε να αναβληθεί ξανά η αγωνιστική, επειδή ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, ζητά να παίξει με τον Προμηθέα το αργότερο ως τις 28 Απριλίου, ημέρα Σάββατο. Για πιο αργά δεν το συζητά, διότι ο Ντράγκαν Σάκοτα θέλει να δώσει μια μέρα ρεπό στους παίκτες του και μετά να βάλει στην τελική ευθεία της την προετοιμασία για το φάιναλ φορ. Ο Προμηθέας από τη δική του μεριά δεν θέλει να παίξει νωρίτερα από τις 30 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα, διότι ο Μάκης Γιατράς δεν θέλει οι παίκτες του να μείνουν ξανά άπραγοι για μεγάλο χρονικό διάστημα (θα μείνουν τώρα χωρίς επίσημο αγώνα για δύο εβδομάδες, δεν θέλει και αμέσως μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ να ακολουθήσει νέα μακρά περίοδος απραξίας).

Οι δύο ομάδες εμφανίζονται για την ώρα αμετακίνητες στις θέσεις τους και τη λύση θα δώσει το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 13/4 και με αυτό το θέμα στην ατζέντα του. Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η 24η αγωνιστική θα οριστεί στις 5 Μαΐου και μένει να δούμε ποια θα είναι η χρυσή τομή για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, που λογικά πάντως θα γίνει μεταξύ 28 και 30 Απριλίου...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ