29.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιβόλα και Χολαργός ορίζουν το μέλλον…

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών συνεχίζεται με την 26η αγωνιστική, στη οποία δεσπόζουν τα δυο μεγάλα ντέρμπι, με τον Απόλλωνα Πατρών να φιλοξενεί το Περιστέρι, και τον Χολαργό τον Ηρακλή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Λευκάδας 17.00 Δόξα-ΑΕ Λάρισας Παφίλης-Κατωτικίδης-Παπανικολάου (Κανελλόπουλος)

Η Δόξα πήρε σπουδαία νίκη στο κλειστό του Αγίου Θωμά απέναντι στο Μαρούσι, και έμεινε για τα καλά στο κυνήγι της πέμπτης θέσης που οδηγεί στα πλέι όφς. Ο Κώστας Κατωπόδης σκέφτεται μόνο τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ επιστρέφει στην δράση και ο Μάρκοβιτς. Η ΑΕΛ ενδέχεται με ήττα να υποβιβαστεί μαθηματικά στην Β' Εθνική μετά την σημερινή αγωνιστική.

Δαϊς 17.00 Δούκας-Μαρούσι Μαγκλογιάννης-Ζακεστίδης-Μαγκουνής (Ηπιώτης)

Το τελευταίο του χαρτί θα παίξει ο Δούκας στο παιχνίδι με το Μαρούσι, κυνηγώντας τις όποιες μαθηματικές ελπίδες διατηρεί να προλάβει το τρένο των πλέι άουτ, έχοντας ως γνώμονα ότι σε δυο αγωνιστικές θα κληθεί να φιλοξενήσει τον Αρκαδικό, ενώ στην καλύτερη περίπτωση ο Γιάννης Γιαννόπουλος θα ήθελε και να καλύψει το -13 (84-71) με το οποίο είχε ηττηθεί στον Άγιο Θωμά. Με αρκετές σκοτούρες κατεβαίνει και το Μαρούσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχοντας ως στόχο μόνο τη νίκη, καθώς ακολουθεί ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα (Χολαργός, Ηρακλής, Περιστέρι) και δεν θέλει να πάει στα πλέι άουτ έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Περιστέρι Φούφης-Κατραχούρας-Πιτσίλκας (Θεοδοσόπουλος)

Παιχνίδι με την δική του ιστορία γίνεται στο κλειστό της Περιβόλας, με τον Απόλλωνα να φιλοξενεί το Περιστέρι, με τον Νίκο Οικονόμου και την ομάδα του να έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που δεν περίμεναν πριν από μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, και παρά τον πολύ σπουδαίο διπλό σε νεκρό χρόνο στο «Σαλούν» με αντίπαλο τον Παπάγου, καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρωτοπόρο Περιστέρι, έχοντας αμφίβολους τους Άκερ και Μαστρογιαννόπουλο, και ψάχνοντας τη νίκη ώστε αφενός να διασφαλίσουν την τέταρτη θέση, και αφετέρου να κυνηγήσουν και την τρίτη, περιμένοντας τυχόν στραβοπατήματα του Ηρακλή σε Χολαργό και Περιστέρι. Από την πλευρά της ομάδα του Νίκου Καραγιάννη υπέστη την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Αν μάλιστα ηττηθεί ο Χολαργός θα πανηγυρίσει και την μαθηματική άνοδο της  στην Α1.

Π.Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Αρκαδικός Διαμαντής-Ζαχαρής-Ντάνος (Παλάτος)

Αναπάντεχη ήττα υπέστη ο Εθνικός στο κλειστό της Νεάπολης από την ΑΕΛ, και έτσι έχασε έδαφος αναφορικά με τον στόχο των πλει οφς, ο οποίος και δεν έχει χαθεί για την ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη. Έτσι, οι Πειραιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες κυνηγώντας τον στόχο τους, ενώ οι Αρκάδες, έχοντας μόλις μία νίκη εκτός Τρίπολης, επιζητούν το τυχόν καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι άουτ.

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Ερμής Αγιάς Μαλαμάς-Κοτσιμπος-Λιότσος (Γολεγού)

Νίκη για να ξεμπερδεύει θέλει το Ψυχικό, το οποίο μπορεί φαινομενικά να απέχει δυο βαθμούς των Θεσσαλών, αλλά με την έφεση τους να εκκρεμεί, ενδέχεται να αλλάξουν οι μαθηματικοί συσχετισμοί. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα μετά την οριακή ήττα στην Τρίπολη, θέλει να γυρίσει στις νίκες , και να τυχόν να καλύψει και το -8 (80-72) με το οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο, ώστε να αρχίζει να σφραγίζει την παραμονή. Ο Ερμής, έχοντας αλλάξει προπονητή, και έχοντας επικρατήσει του Αμύντα την προηγούμενη αγωνιστική, με τον Στέφανο Πέρκο στον πάγκο του, ψάχνει το τρίτο του διπλό στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που θα είναι βάλσαμο αναφορικά με την μάχη των πλέι άουτ.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Καρδίτσα Χαλαμπαλάκης-Κοντίλης-Καρπάνος (Μουζάκης Στ.)

Ο Αμύντας παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός στο κλειστό της «Πυρκάλ» αντιμετωπίζοντας ομάδες από την 8η θέση και κάτω, και έχοντας ως ρεαλιστικό στόχο πλέον, το όνειρο των πλεί οφς, θέλει να τον κυνηγήσει ως το τέλος. Απέναντι του θα είναι η ψυχωμένη Καρδίτσα, η οποία όχι μόνο βρήκε το σθένος μετά την εντός έδρας ήττα από του Παπάγου, αλλά έφτασε στο 2/2, και εκτός από το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, αναζητεί και κάτι καλύτερο...

Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Παπάγου Γεωργιάδης-Τζίμα-Τσιρτσιμάλης (Πλεξίδας)

Μόνο ο Εθνικός και η Δόξα Λευκάδας έχουν καταφέρει να «αποδράσουν» από το «Δημ.Διαμαντίδης» της Καστοριάς, γεγονός που κάνει δύσκολο το έργο όποιας ομάδας το επισκέπτεται. Η ομάδα του Γιώργου Σούλιου έχει στο δικό της χέρι την πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφς, και σίγουρα δεν θέλει να την απολέσει, ξέροντας ότι υστερεί σε ισοβαθμία με τον Αμύντα. Ο Παπάγου από την πλευρά του γνώρισε ήττα σοκ από τον Απόλλωνα Πατρών, και έχοντας κάνει ένσταση για το σουτ του Χείλαρη, θέλει να παραμείνει εκτός πλέι άουτ.

Αντ. Τρίτσης 18.15 Χολαργός-Ηρακλής Παναγιώτου-Παντελίδης-Αναστόπουλος Α. (Βιδάλης)

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται στα Βόρεια προάστια, με τον Χολαργό να καλείται όχι μόνο να ισοφαρίσει την σειρά με τον Ηρακλή, αλλά να κάνει το μεγαλύτερο άλμα προς την πρώτη θέση στα πλέι οφς, έχοντας τεράστιο πλεονέκτημα για την άνοδο στην Α1. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού έκανε το μεγάλο κόλπο με το διπλό στο Περιστέρι, και έτσι, φαντάζει το μεγάλο φαβορί για την δεύτερη θέση, την οποία μπορεί να διασφαλίσει ακόμη και με ήττα. Ο Ηρακλής θα αγωνιστεί πλήρεις, έχοντας διπλή και πολύ δύσκολη αποστολή στην Αθήνα, καθώς μετά τον Χολαργό θα φιλοξενηθεί στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι και το Περιστέρι. Έτσι, μετά το Σάββατο (14/4) θα ξέρει σε ποια θέση θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.

Η Βαθμολογία (σε 25 αγώνες)

1.Περιστέρι 49 (24-1)
————————————
2.Χολαργός 46 (21-4)
3.Ηρακλής 44 (19-6)
4.Απόλλωνας Πατρών 42 (17-8)
5.ΑΣ Καστοριάς 40 (15-10)
————————————
6.Αμύντας 39 (14-11)
7.Δόξα Λευκάδας 38 (13-12) 
8.Εθνικός 38 (13-12)
9.Ψυχικό 37 (12-13)
10.ΑΣ Παπάγου 35 (10-15)
————————————
11.Ερμής Αγιάς* 35 (11-14-1 μηδ)
12.ΑΣ Καρδίτσας 34 (9-16)
13.Μαρούσι 34 (9-16)
14.Αρκαδικός 32 (7-18)
————————————
15.Δούκας 28 (3-22)
16.ΑΕ Λάρισας 28 (3-22)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ