24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τσάμης στο Basketa.gr: «Να τα καταφέρουμε και στα πλέι οφ» (pics)

Ο Χολαργός πέρασε από το «Ανδρέας Παπανδρέου», επικρατώντας του αήττητου Περιστερίου, με τον Άγγελο Τσάμη να εξηγεί μέσω του Basketa.gr πως γέμισαν με αισιοδοξία εν όψει της συνέχειας.

«Μας γεμίζει αισιοδοξία, είναι μια νίκη που κανείς άλλος έως τώρα δεν κατάφερε να την κάνει, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη. Πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σε αυτή τη νίκη και να προχωρήσουμε», ανέφερε σχετικά. Αναφορικά με το εάν έδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις δυνατότητές τους και δικαιολόγησαν τις υψηλές βλέψεις τους, καθώς στοχεύουν στην άνοδό τους στη Stoiximan.gr Basket League, πρόσθεσε: «Πιστεύω πως ναι, δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά είναι ξεκάθαρος ο στόχος μας. Θέλουμε να κυνηγήσουμε αυτό το όνειρο, το όραμα που έχουν μερικοί μες στη διοίκηση του Χολαργού. Νομίζω πως μέχρι στιγμής έχουμε δείξει πολύ καλά στοιχεία. Κερδίσαμε μες στο Περιστέρι, έχουμε κερδίσει και σε άλλες δύσκολες έδρες, γιατί όχι να μην τα καταφέρουμε και στα πλέι οφ και να εξασφαλίσουμε το "εισιτήριο" της ανόδου…».

Ο Άγγελος Τσάμης αγωνίστηκε στο παρελθόν στην Αχαγιά ’82, την Ολυμπιάδα Πατρών, την ΑΕΚ, τον Κολοσσό Ρόδου, τον Προμηθέα Πατρών και εκτός συνόρων στη Γαλλία, με τη φανέλα της Λιμόζ, ενώ το καλοκαίρι είχε αρχικά συμφωνήσει με το Δούκα. Κατέληξε στο Χολαργό και σε ερώτηση εάν δικαιώθηκε για την επιλογή του απάντησε: «Σαφέστατα. Είμαι τυχερός που έτυχε να έρθω στο Χολαργό. Ήταν η καλύτερη επιλογή».

Όσο για την ευχή του, με αφορμή την έλευση του Πάσχα: «Εύχομαι καλό Πάσχα και υγεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς θα είμαστε στο γήπεδο, αλλά στο Χολαργό είμαστε μία οικογένεια, οπότε θα περάσουμε όλοι μαζί τις γιορτινές ημέρες». Για το εάν εύχεται να εξασφαλίσει την άνοδο και να επιστρέψει του χρόνου στη Stoiximan.gr Basket League, παραδέχθηκε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα: «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει. Ζω τη στιγμή, όσα χρόνια παίζω μπάσκετ έτσι λειτουργώ. Ζω, ξεχωριστά, την κάθε στιγμή με τις ομάδες που παίζω, με τις ομάδες στις οποίες ανήκω και με θέλουν, όχι μόνο επειδή έχω μια καριέρα, αλλά επειδή είμαι καλός παίκτης».

O 36άχρονος γκαρντ είναι φέτος δεύτερος σκόρερ του Χολαργού, με συνολικά 283 πόντους, καθώς και πρώτος στις ασίστ με 116 (στη συνολικά κατάταξη είναι ο πέμπτος κορυφαίος πασέρ της λίγκας). Είναι επίσης συνολικά τέταρτος στα κλεψίματα, με 38, με τρίτο το συμπαίκτη του στο Χολαργό, Τριαντάφυλλο Τζακόπουλο, με 41. Σε 23 ματς που έχει παίξει μέχρι στιγμής σουτάρει με ποσοστά ευστοχίας 75% στις βολές και 54% στα δίποντα κι έχει και 25/74 τρίποντα, ενώ κόντρα στο Περιστέρι ήταν πρώτος σκόρερ μαζί με το Νίκο Παπανικολάου, από 18π. έκαστος, έχοντας επίσης τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ, ισάριθμα κλεψίματα κι ένα κόψιμο.

«Το μυαλό μας, πιστεύω, ήταν εξ αρχής στον Ηρακλή. Απλώς, ήρθαμε και παίξαμε εδώ πιο ελεύθερα. Αντίθετα, το Περιστέρι έδειξε στρες, έδειξε να έχει άγχος στο παιχνίδι του, είχαν ετοιμάσει και φιέστα, την οποία δυστυχώς τους τη χαλάσαμε, αλλά πραγματικά εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα. Πραγματικά, είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους το Περιστέρι. Εμείς σταθήκαμε πιο τυχεροί, παίξαμε και λίγο πιο ελεύθερα και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια, η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για εμάς είναι το παιχνίδι της Τετάρτης (11/04) με τον Ηρακλή και μετέπειτα να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ», εξήγησε.

Ο Χολαργός θα υποδεχθεί την Τετάρτη (11/04, 18.15) στο «Αντώνης Τρίτσης» το «Γηραιό», στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Α2, με εκείνον να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 21-4 και τον αντίπαλό του να ακολουθεί στην τρίτη με 19-6. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο Ιβανώφειο, οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν με 74-64. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο  παιχνίδι, ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος, να μας βοηθήσει να πάρουμε ακόμα μία νίκη και να προχωρήσουμε προς τα πλέι οφ». Το πρόγραμμα είναι απαιτητικό για τους «μπλε» και, μάλιστα, εν μέσω εορταστικού κλίματος ελέω Πάσχα, αλλά αυτό δεν προβληματίζει ούτε στο ελάχιστο τον έμπειρο γκαρντ. «Είμαστε επαγγελματίες, έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Θα προετοιμαστούμε σκληρά, για να είμαστε έτοιμοι», κατέληξε ο Άγγελος Τσάμης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ