20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατράς: «Να παίξουμε του χρόνου στην Ευρώπη»

Η έξοδός του στην Ευρώπη είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του Προμηθέα Πατρών, όπως παραδέχθηκε ο Μάκης Γιατράς.

Με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα τους με το Ρέθυμνο, που θα γίνει την Κυριακή (01/04, 17.00) στο «Δημήτρης Τόφαλος» για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, ο Πατρινός τεχνικός τόνισε πως θέλουν τη νίκη για να σταθεροποιηθούν στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που θα τους χαρίσει στο τέλος της σεζόν ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». «Την Κυριακή (01/04) υποδεχόμαστε το Ρέθυμνο στο γήπεδό μας στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα για όλους τους Έλληνες», ανέφερε αρχικά ο Μάκης Γιατράς, ο οποίος μίλησε στη συνέχεια για την «Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Όπως πρόσθεσε: «Σημαντική και εξαιρετική, ταυτόχρονα, είναι και η δράση της «Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης» με τη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, που θα γίνει στη διάρκεια του αγώνα μας με το Ρέθυμνο. Στις δύσκολες ημέρες που διανύει η χώρα μας εάν δεν βοηθήσει ο ένας τον άλλον δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν. Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, το Ρέθυμνο είναι στην ουσία μια αμερικανική ομάδα που της αρέσει να παίζει στο transition και στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί και να παίξουμε καλή προσωπική άμυνα. Πιστεύω ότι το γήπεδο θα έχει και πάλι πολύ κόσμο και ότι με τη βοήθεια των φίλων μας θα φθάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως προπονητής των φιλοξενούμενων είναι ο πρώην τεχνικός του Προμηθέα, Νίκος Βετούλας, εξήγησε: «Το παιχνίδι δεν είναι ο Προμηθέας εναντίον του Νίκου Βετούλα, είναι Προμηθέας εναντίον Ρεθύμνου. Με το Νίκο έχουμε πολύ καλές σχέσεις, είναι ένα παιδί από την Πάτρα, δούλεψε στον Προμηθέα, τον σεβόμαστε, τον εκτιμάμε και από εκεί και πέρα θα είμαστε αντίπαλοι όσο διαρκεί ο αγώνας. Φέτος θέλαμε να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω, έχουμε ήδη κερδίσει πάρα πολλά πράγματα, όμως, όπως έχω ήδη ξαναπεί, τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι. Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, λοιπόν, θα μας φέρει πολύ πιο κοντά σε έναν ακόμα μεγαλύτερο στόχο: το να ξαναπαίξει μια ομάδα της Πάτρας ύστερα από πολλά χρόνια σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν έχουμε τελειώσει λοιπόν, δεν είμαστε αδιάφοροι, θέλουμε το κάτι παραπάνω και είναι στο… χέρι μας να παίξουμε του χρόνου στην Ευρώπη».

Ρωτήθηκε και την έως τώρα πορεία τους, που τους έχει φέρει μέχρι στιγμής στην πέμπτη θέση της κατάταξης ισόβαθμους με τον ΠΑΟΚ, και απάντησε: «Έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες φέτος, αλλά αντεπεξήλθαμε γιατί ήμασταν μία γροθιά, παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά που κάνουν όλα τα παιδιά. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, με παίκτες που βάζουν πάνω από όλα το σύνολο και όχι τον εαυτό τους, αλλά και με ελληνικό κορμό που έχει δείξει την αξία του. Αυτό είναι το… μυστικό για το ότι έχουμε ανταποκριθεί στα δύσκολα, στις απουσίες, στα προβλήματα και στους τραυματισμούς. Δεν έχουμε τελειώσει, συνεχίζουμε…».

Ο Χρήστος Σαλούστρος, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Το παιχνίδι με τον Άρη, το οποίο προηγήθηκε, ήταν πολύ δύσκολο και παρά την ήττα θεωρώ ότι κερδίσαμε το σεβασμό όλων. Δύσκολος είναι και ο προσεχής αγώνας με το Ρέθυμνο. Πρόκειται για μια απρόβλεπτη ομάδα, όμως εάν επιβάλουμε το ρυθμό μας και παίξουμε καλή άμυνα πιστεύω ότι θα φθάσουμε στη νίκη. Η ήττα του πρώτου γύρου μάς πλήγωσε πολύ, καθώς μετά ξεκίνησε ένα κακό σερί για εμάς. Το έχουμε αφήσει πίσω μας, όμως, όλο αυτό και ουσιαστικά τώρα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Η Κρήτη είναι η πατρίδα μου, την αγαπάω. Πάντα τα καλοκαίρια κάνω διακοπές στο χωριό μου. Είμαστε, όμως, επαγγελματίες, ένα παιχνίδι μπάσκετ δεν έχει να κάνει με την εντοπιότητά σου. Η ομάδα μου είναι ο Προμηθέας και θα κάνω τα πάντα για να κερδίσουμε την Κυριακή (01/04). Θέλουμε να μας στηρίξει και ο κόσμος για ακόμα μία φορά. Τέλος, θέλω να ευχηθώ περαστικά στο Θανάση Σουφλιά, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα υγείας».

Δηλώσεις έκανε και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Τάσος Χρυσανθόπουλος: «Την Κυριακή (01/04) υποδεχόμαστε την ομάδα του Ρεθύμνου με τη δέουσα προσοχή και τον απαραίτητο σεβασμό, με τον οποίον αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλη ομάδα και κάθε παιχνίδι. Παράλληλα, υποδεχόμαστε και έναν καλό φίλο, τον προπονητή του Ρεθύμνου Νίκο Βετούλα, ο οποίος απολαμβάνει της εκτίμησής μας. Την ίδια στιγμή σαν Προμηθέας στηρίζουμε και την «Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» που διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το pelop.gr και η Interamerican, τους οποίους συγχαίρουμε για τη δράση τους. Καλούνται όλοι οι φίλαθλοι να φέρουν στο γήπεδο τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Μάλιστα, όποιος φίλαθλος θα φέρνει στο γήπεδο σακούλες με τρόφιμα θα παίρνει δώρο και μία έξτρα πρόσκληση. Στόχος μας είναι να πετύχουμε όλοι μαζί ένα τρίποντο ανθρωπιάς. Καλή επιτυχία στη δράση, καλή επιτυχία και στην ομάδα μας και χρόνια πολλά στον Χρήστο (Σαλούστρο) για τα γενέθλιά του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ