21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι έγινε στους «16» του Champions League (vids+pics)

Η φάση των «16» του Basketball Champions League ολοκληρώθηκε και πριν ξεκινήσουν τα προημιτελικά η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μας παρουσιάζει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο Μάνι Χάρις, με τους 36π. που πέτυχε στη «CEZ Sportovni Hala» κόντρα στη Νίμπουρκ, έκανε ρεκόρ πόντων στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ, επίσης, ο μοναδικός παίκτης φέτος που είχε τουλάχιστον είκοσι πόντους και στα δύο παιχνίδια που έγιναν (25 στο ΟΑΚΑ και 36 επί τσεχικού εδάφους).

https://www.youtube.com/watch?v=wXIuIYCWbZA

Διαβάστε, παρακάτω, τι άλλο έγινε…
ΑΕΚ είχε 14/15 βολές στο δεύτερο αγώνα της με τη Νίμπουρκ, στην Τσεχία. Καμία άλλη ομάδα, σε αυτή τη φάση, δεν είχε ποσοστό ευστοχίας στις βολές μεγαλύτερο του 90%.

-Μόνο η Μπάνβιτ και η Μονακό κέρδισαν και στους δύο αγώνες τους στη φάση των «16». Η ΑΕΚ και η Μούρθια ήταν οι μοναδικές ομάδες που αν κι έχασαν το πρώτο ματς στην έδρα τους κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην 8άδα.
-Η περσινή κάτοχος του τίτλου, Τενερίφη, δεν μπόρεσε να περάσει στα προημιτελικά. Από τις οκτώ ομάδες που εξασφάλισαν πέρυσι τη συμμετοχή τους μόνο τέσσερις επανέλαβαν την επιτυχία τους: η Μονακό, η Μπάνβιτ, η Λούντβιγκσμπουργκ και η Καρσίγιακα.
-Η Μονακό πέτυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στη φάση των «16» του Basketball Champions League. Κέρδισε με 90-60 τη Ζιελόνα Γκόρα στο «Stade Louis II».

https://www.youtube.com/watch?v=HD0hU1pW_xc

Όλντενμπουργκ ευστόχησε σε δεκαπέντε τρίποντα στην «MHP Arena», αριθμός ρεκόρ για ένα ματς στους «16» της διοργάνωσης. Μάλλον δεν έβγαλε τυχαία... ομπρέλα η αντίπαλη μασκότ!

Στρασμπούρ και η Μούρθια ήταν οι μονάδες ομάδες που είχαν τουλάχιστον δέκα κλεψίματα και τουλάχιστον πέντε κοψίματα. Οι Γάλλοι, μάλιστα, είναι οι μοναδικοί που το έκαναν για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Γκέιμπ Γιορκ είχε δέκα τρίποντα και στα δύο παιχνίδια της φάσης των «16», τη στιγμή που οι παίκτες της Καρσίγιακα είχαν εννέα όλοι μαζί.

Ντι Μποστ είχε 17π., δέκα ασίστ, πέντε ριμπάουντ και τρία κλεψίματα απέναντι στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα. Μόνο τρεις παίκτες έχουν καταφέρει φέτος, σε όλα τα παιχνίδια του Basketball Champions League, να έχουν τουλάχιστον 15π., δέκα ασίστ, πέντε ριμπάουντ και τρία κλεψίματα.

Κόντι Λαλέιν έκανε τέσσερα κοψίματα κόντρα στην Μπαϊρόιτ, τα περισσότερα στη φάση των «16» του BCL φέτος. Ο 25άχρονος φόργουορντ/σέντερ είχε περισσότερες τάπες από ό,τι οι δώδεκα από τις δεκαπέντε ομάδες (εξαιρουμένης της ομάδας του, της Μπεσίκτας) που συμμετείχαν στα πλέι οφ.

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ